Свет

ЗА ЊИХ КОРОНА НЕ ПОСТОЈИ: Снимци из ноћног провода као са друге планете (ВИДЕО)

Вухан, епицентар пандемије вируса корона, поново је отворио ноћне клубове, док остатак света о томе засад може само да сања док дане проводи ограничен бројним мерама које су и даље на снази са циљем спречавања ширења заразе.

Млади у Вухану проживљавају катарзу након што се ноћни живот вратио у тај град, пише Вион.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Друштвеним мрежама се шире снимци журки и концерата на којима се виде млади становници Вухана како уживају у изласцима, гужви, дружењу у клубовима и храни на уличним штандовима. И све то без ношења заштитних маски. Чини да се добро надокнађују изгубљено време из периода затварања.

„Осећам се као да живим неки други живот након првог таласа епидемије у Вухану“, рекла је Жанг Квионг (29) која је рођендан прославила с пријатељима у препуној пивници.

У Вухану није пријављен ниједан нови случај локалне трансмисије корона вируса још од 10. маја, а град и цео регион био је једно време у најстрожем карантину на свету.

Град од 11 милиона становника био је одсечен од остатка Кине, а затварање је почело 23. јануара. Путеви су били блокирани, возови, аутобуси и авиони нису могли да уђу у град. Готово 3.900 од 4.634 смртних случајева изазваних короном у Кини забележено је управо у Вухану.

Иако се вратио живот у Вухан, власници продавница и ресторанау Вухану кажу да ће бити потребно неко време да се врате приходима из претпандемијског периода. Тврде да су губици, стечени током затварања града, огромни.

Извор: sputniknews