Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ! Нове тврдње: Русија и Кина су тајно створили савез са намером да освоје свет

Западни генерали почињу да изражавају забринутост због скривене и стварне природе односа између Пекинга и Москве.

Руска Федерација и НР Кина још увек позиционирају своју сарадњу као стратешко партнерство две суседне државе, али страни стручњаци почињу да говоре о формирању пуноправног скривеног руско-кинеског геополитичког савеза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Потврда овога може се наћи у материјалу интернет публикације, где је представљен ексклузивни превод чланка америчког издања Тхе Трумпет.

Аутор публикације Џеремаја Жак скренуо је пажњу на чињеницу да су руска и кинеска војска током последњих 20 година извеле око 30 заједничких војних вежби.

Истовремено, природа таквих маневара понекад је подразумевала размену тајних података. Ова околност натерала га је да постави питање „колико блиска могу бити два азијска џина?“.

Заузврат, виши сарадник Америчког савета за спољну политику Стивен Бланк приметио је у интервјуу за Тхе Трумпет да је „крајње време да аналитичари и политичари препознају стварност која се развија пред њиховим очима, односно да схвате чињеницу закључења војног и економског савеза између Москве и Пекинга“.

„Кремљ је дуги низ година однос са Кином називао стратешком сарадњом, без, како примећује посматрач, суштине односа“, рекао је Бланк, указујући на оно што се заиста крије иза тако неутралног језика: „Москва и Пекинг покушавају да преваре стране посматрачи у погледу стварне природе савеза који се већ дуго спрема да буде господар света“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs