Србија

ЖЕНА УМРЛА ОДМАХ ПО ПРИЈЕМУ У БОЛНИЦУ! ЛЕКАРИ АПЕЛУЈУ: Нипошто не радите ово!

Број хоспитализованих пацијената на ковид-одељењу Опште болнице у Параћину непромењен је у односу на јучерашњи дан – 62, али је једна старија женска особа (77), од деветоро новопримљених током претходна 24 сата, преминула одмах по пријему јер је већ била у критичном стању.

Из тог разлога лекари поново упозоравају грађане да не покушавају да се лече сами ако имају симптоме ковид-инфекције. Потребно је да се одмах јаве лекару, а не да чекају да се развије тешка клиничка слика, пишу „Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, током претходна 24 сата било је осам отпуста са ковид-одељења, на ком је и даље један оболели интубиран, а петоро су на неинвазивној вентилацији.

Према извештају ковид-амбулате Дома здравља, број прегледа се одржава на истом нивоу, а протекле среде су се на први преглед или контролу јавила 124 пацијента. И из ове установе стиже упозорење да грађани који имају сиптоме и сумњају на корону треба да се јаве што пре, а не касно поподне или увече. За преглед и дијагностику сваког пацијента потребно је око два сата.

Извор: Новости