Регион

БУРНО У РЕГИОНУ! Мило прави ТАЈНУ ВЛАДУ У СЕНЦИ, окружио се ЉУДИМА ОД ПОВЕРЕЊА! Ево о чему је реч!

Председник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић у свом кабинету прави Владу у сенци, јер ће на позицијама саветника имати 10 оданих сарадника, сазнаје БОРБА.

На закључак да ће у Ђукановићевом кабинету бити, једна врста Владе у сенци, указују именовања на саветничка места, односно, број његових саветника који је предвиђен Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији службе председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У кабинету председника Ђукановића тренутно су остала упражњена само два места за позицију саветника. Према Правилнику, предвиђено је запошљавање укупно 33 службеника, од чега 10 саветника.

Влада Здравка Кривокапића тренутно броји 12 министара и једног потпредседника, а ту функцију покрива лидер УРЕ Дритан Абазовић.

Гомилањем броја саветника из разних области, Ђукановић, око себе прави тим својих људи, што би могао бити пандан садашњој Влади.

Међу последњим у службу Ђукановића као саветници запослени су бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић и Наташа Пешић, некадашња генерална секретарка у влади Душка Марковића.

Вељовић је саветник Ђукановића за одбрану и безбедност, а Пешић за сарадњу са државним органима.

Поред њих, саветници Ђукановића су Андријана Марковић, која покрива односе са јавношћу, др Амер Халиловић саветник је председника за социјалну и здравствену заштиту, саветник за уставни систем и правна питања је Борис Бастијанчић, о економским питањима Ђукановића савјетује Петар Ивановић, саветница за спољну политику је Тамара Брајовић, за идентитетска питања Радојка Рутовић.

Мило Ђукановић је и председник Демократске партије социјалиста (ДПС), а у истој партији су и његови саветници Ивановић и Пешић, као и генерални секретар у служби председника Славољуб Стијеповић, бивши градоначелник Подгорице.

Ђукановић је за шефа државе изабран на изборима 2018. године. По полагању председничке заклетве, у његовом кабинету били су само Милан Роћен – као главни саветник председника и Андријана Марковић која је још тада именована за Ђукановићеву саветницу за односе са јавношћу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/борба