loading...
Србија

ДА ЛИ ЈЕ НОВИ СОЈ КОРОНЕ СМРТОНОСНИЈИ? Огласио се професор Петар Кочовић и открио све!

Иако је број новозаражених особа у Србији мањи у односу на претходни период, грађани се и даље позивају на опрез како би победили епидемију

Професор Петар Кочовић који преко математичког модела већ месецима уназад прати развој вируса корона у Србији причао је данас о новом соју вируса који се појавио у Србији.

Иако је број новозаражених особа у Србији мањи у односу на претходни период, грађани се и даље позивају на опрез како би победили епидемију.

– На дневном нивоу преко 90 одсто новозаражених стиже из Европе и са америчког континента. Сви остали су испод 10 одсто – причао је Кочовић у јутарњем програму ТВ Пинк.

Земља која није водила рачуна о ширењу епидемије је Турска, па је тако од 30.000 новозаражених на дневном нивоу, број скочио на чак невероватних 830.000 нових случајева. Кочовић истиче да у се у црној зони поред Турске, налази и Португалија.

-Турска је јуче пријавила невероватних 830.000 новозаражених вирусом корона, а иначе је имала по 30.000 нових случаја дневно. Није то нови сој, него нису одрадили све како треба – открио је професор.

Он је причао и о земљама које окружују Србији и истакао да су резултати придржавања мера и сузбијања коронавируса, сјајни али и се Словенија и Црна Гора још увек муче да спусте број заражених.

– Нови сој у Србији има један, двоје заражених, а видећемо како ће се ситуација одвијати. Кажу да је 40 одсто смртоноснији и заразнији од постојећег, а видећемо да ли су ти проценти баш такви. У Србији су откривени неки вируси који су мутирали у току лета, када су Срби долазили из иностранства. Тај нови сој је за Европу најсмртоносији – открио је Кочовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Ало