Србија

ЂОРЂЕВИЋ О ФРИЛЕНСЕРИМА: Ово мало младих што је остало, хоће да растерају из земље и угуше порезима

Фото: Фејсбук принтскрин

Више хиљада радника на интернету протестовало је јуче испред Народне скупштине, јер не желе ретроактивну наплату петогодишњег пореза, која у неким случајевима премашује износ већи од половине примања за тај период.

Протесте је подржао председник покрета Ослобођење, Млађан Ђорђевић, који се на скупу појавио са неколико десетина сарадника и присталица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пружамо пуну подршку фриленсерима у борби против нове пљачке режима Александра Вучића и криминалне банде која покушава да исиса сваки динар од народа. Стајемо на страну ових младих људи који поштено раде, налазе сами себи посао и зарађују своје парче хлеба“, истакао је лидер Ослобођења.

Он је том приликом рекао да је јасно да су захтеви радника на интернету разумни, те додао да држава мора да јасно дефинише статус фриленсера, како би они могли да остваре нека од основних права. Као пример је навео плаћено породиљско одсуство и друге бенефите за труднице и мајке, на које предузетнице и фриленсерке тренутно немају право због дискриминишућих закона.

„Вучић и цела влада већ годинама причају о задржавању младих у земљи, о борби против беле куге, о новим технологијама и дигитализацији, о Србији као економском тигру. А онда у пракси видите да ово мало младих и економски независних хоће да растерају из земље и угуше порезима и прописима. Из тога се види да је сва Вучићева прича једна велика шарена лажа“, наводи Ђорђевић.

Покрет Ослобођење се више пута оглашавао о овој теми, позвавши и раније Владу Србије да не дискриминише раднике на интернету и да повуче спорне прописе о ретроактивном опорезивању, наводећи да се ради о „чистој пљачки“.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Србин.инфо