Србија

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ШОКИРАО СРБИЈУ! Открио све о рату око вакцина! ТВРДИ ДА РУСКА ВАКЦИНА ИМА ЈЕДНУ ПРЕДНОСТ!

Контроверзни лекар др Бранимир Несторовић гостовао је у јутарњем програму ТВ Прва где је изнео мишљење о вакцинама, али и току пандемије корона вируса.

– Та прича о вакцинацији је дошла у ћорсокак. Фајзер не може да испуни своје обавезе, Астра Зенека исто на ратној нози са ЕУ, тако да је и стопа вакцинације ниска. Али, врло је јасно да ту има политике. ЕУ да је заиста хтела да вакцинише, да су стварно хтели да их заштите своје грађане могли су кад икад још да почну да производе руску вакцину, сада би имали довољну количину. Потпуно је јасно да они то неће. Према томе, ово је политички рат вакцинама и утицајем – истиче и додаје да га нервира политизација вакцина као и да тако нешто „убија медицину“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Др Несторовић истиче да се Фајзерова и Модернина вакцина и нису баш „прославиле“ као што се очекивало.

– Знате шта је предност руске вакцине? Зато што је производи државна фирма. Када је државна фирма у питању значи да има и строге регулативе и начине на које се производи једна вакцина – рекао је.

Иако инсистира на томе да је свет дошао до краја пандемије корона вируса, истиче да се Србија добро борила са вирусом, али и да је било грешака у раду Кризног штаба, што је потупно нормално. Ипак, нешто им тренутно замера.

– Замерам Кризном штабу што истичу да је свеједно коју вакцину примити, да су све супер. Па, како ће онда обичан човек да изабере? Мора да се каже која је адекватна за кога.

Међутим, постоји једна коју никада не би примио, а то је Фајзерова.

– То је експериментална технологија. Према подацима ЦБС-а од 22 милиона вакцинисаних у САД преминуло је 326. Оно што ја знам и што сам пратио кад се ради о ефикасности, мислим да је руска најефикаснија, а што се тиче нежељених ефеката кинеска их има најмање. Међутим, мртав вирус у кинеској вакцини не може никад бити ефикасан као када је модификован. Није важна продукција антитела колико продукција меморијских ћелија и ту су живе вакцине у предности. Ова вакцина коју су Руси направили има ту дугу традицију, а то је заправо вакцина против еболе. Они су сад само убацили нови вирус, али је исти механизам. Дакле, убацује се аденовирус који као носилац инфицира ћелије, а онда убаци део генома короне и тако изазива имуни одговор.

Зашто је Фајзерова вакцина ризична?

– Видећемо шта ће се дешавати у будућности. мРНК технологија је стално појачавање имуног одговора антителима, али ако ви имате сталну продукцију тог протеина (мРНК) онда може да се деси да се изгуби контрола и да се јави прилично озбиљна рекација која може на дуге стазе бити озбиљна.

А да ли се вакцинисао и планира ли тако нешто?

– Ја сам обећао да нећу да се вакцинишем, пре ћу да умрем. Свако процењује своју ситуацију. Код мене долазе људи и питају: шта ми ви препоручујете? Ја им кажем, зависно од година, здравственог стања…. Млађе, здраве особе и које су у малом ризику, зашто би се вакцинисале? Свакако, то је питање личног избора. Кад би држава била баш угрожена великом смртношћу, онда бих се тек вакцинисао – закључио је др Несторовић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Телеграф.рс/Прва