Свет

ДОНЕЛИ СУ ОДЛУКУ! Држава отписала дугове родитељима!

Холандске власти саопштиле су да су отписале дугове родитељима, погрешно оптуженим за превару у вези са исплатом дечијих додатака, након што је тај скандал довео до колективне оставке Владе.

Министарка финансија Александра ван Хуфелен изјавила је у понедељак да та одлука значи да ће хиљаде родитеља које је пореска управо неправедно оптужила за превару добити свих 30.000 евра, како им је обећано прошле недеље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Верујем да родитељи заслужују потпуни отпис дугова како би могли да искористе надокнаду за нови почетак“, навела је она.

Подсетимо, Влада Марка Рутеа поднела је у петак оставку после парламентарног извештаја „Неправда без преседана“, у којем се наводи да је пореска управа својим политикама, чији је циљ био спречавање превара у вези с исплатама дечијих додатака родитељима, прекршила основна начела владавине права.

Због тога је хиљаде родитеља оштећено, а многи су запали у велике дугове.

Холандска министарка финансија је рекла да преговара са приватним организацијама као што су банке и компаније за обезбеђење смештаја како би и оне отписале дугове оштећеним родитељима.

Иако је Рутеова Влада поднела оставку, она ће остати на власти у техничком мандату до формирања нове већине након парламентарних избора 17. марта, преноси Танјуг, позивајући се на АП.

 

Извор: rs.sputniknews.com