Србија

Донета одлука! ТАЧИ И ЊЕГОВА ЕКИПА ТЕРОРИСТА ОСТАЈУ У ХАГУ!

Претпретресни судија Николас Гију одбацио је захтев за ослобађање бившег председника лажне државе Косова Хашима Тачија.

Гију је уједно одбацио и захтеве за ослобађање бившег председника скупштине лажне државе Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија. Судија Гију је такву одлуку донео у петак и за Кадрија Весељија и одбио је захтев одбране некадашњег лидера ОВК за његово привремено пуштање на слободу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено је одбијен захтев одбране за сазивање рочишта за усмено излагање о поменутом захтеву. Без обзира на то што је судија уважио аргументе одбране да Весељи неће покушати да избегне суђење уколико буде пуштен на привремену слободу, судија је образложио да поменути аргументи не уклањају у потпуности опасност од бекства.

Гију је и истакао да сматра да постоји ризик од тога да би Весељи на слободи могао да покуша да спроводи опструкцију правде и застраши сведоке.

Судија је одлуке за све донео у петак, али су тек сада објављене.

Адвокати лидера ОВК су тражили пуштање њихових клијената путем поднетих поднесака, међутим, судија је сматрао да њихови аргументи нису довољни и наложио да своје одговоре пошаљу до 29. јануара.

Претпретресни судија Специјализованог већа у Хагу Николас Гију продужио је меру притвора и некадашњем команданту ОВК Саљиху Мустафи.

Разлози који су наведени за наставак Мустафиног притвора су и да постоји ризик од његовог бекства и да може ометати поступак застрашивањем сведока и да може починити друга кривична дела.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Косово онлине

Ознаке