Србија

ДР ГРУЈИЧИЋ ИЗНЕЛА СВОЈ СТАВ: Ево шта је рекла о скандалу о којем бруји Србија

Фото: Јутјуб

Докторка Даница Грујичић огласила се поводом најновијег скандала о којем бруји Србија.

Након што је глумица Милена Радуловић оптужила свог професора Мирослава Мику Алексића за злостављање, многе јавне личности имале су шта да кажу на ову тему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Велико хвала за храброст и снагу коју си показала Милена Радуловић. Обрачунати са са личним страховима и траумама је подвиг! Ово је велики подстрек за све жртве сваког монструма. Свако ко је претрпео било какву трауму мора да зна да није сам и да постоји механизам како да се суочи са тим, кроз породицу, кроз друштво и кроз институције. Борба са педофилијом и силоватељима мора бити брутална и без изузетка, било да се ради о јавној личности или анонимусу. Нажалост, често жртве због осуде појединаца у друштву потискују то у себи.

– Слично је као и са болеснима. Уместо да стид и кривицу носе почиониоци, то се пребацује на жртве, осамљују се и носе то у себи или се боре сами са собом. Не постоји оправдање за такав злочин, поготово што је ово урађено у институцији која је радила се децом и очигледно рађено систематски, искоришћавајући поверење деце.

– Деца која проживе овакве страхоте или жене које проживљавају насиље морају знати да постоји решење и ми сви заједно сваки пут морамо дићи глас за њих и макар тада их заштитити. Драго ми је да видим да је једна млада особа успела да се избори сама са собом, да охрабри друге жртве и да упали рефлектор на наше друштво и осветли злочин! НИСИ САМА! – написала је докторка Грујичић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danica Grujicic (@drdanicagrujicic)

Извор:  srbijadanas.com