Србија

ДР КОН СЕ ОГЛАСИО ПОТРЕСНИМ СТАТУСОМ: Умрли су и Неша и Раде, нема их више

Умрли су Неша и Раде. Не. Мени је жао и НАМА који радимо ту сваки дан што их нисмо спасли. А сви су они само једног дана отишли на посао. Нормално – попили кафу, пољубили децу и отишли на посао, написала је и додајући да их нема више, заувек

БЕОГРАД – Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон поделио је данас на свом Фејсбук профилу статус др Милене који је, како каже, добио од др Тиодоровића

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Статус преносимо у целости.

Добијено од професора Тиодоровића:

У целости и са дозволом преносим статус Милена Стојановић, члана моје породице, змај-жене и хирурга у КБЦ „Др Драгиша Мишовић” која од марта ради са пацијентима оболелим од Цовид-19. Слободни сте да га делите даље. И треба.

Љута сам. Бесна. Тужна. Немоћна.

Како описати сва стања безнађа кроз које пролазимо последњих 10 месеци? Да ли је морао Неша да умре да бисмо се тргли? Све друштвене мреже, новине, портали – сви жале, пишу хвалоспеве. Познати добијају још један поен, придобијају народ, још један политички успех, још једна степеница више у борби за положај. Тужно и срамотно.

Dobijeno od profesora Tiodorovića:

U celosti i sa dozvolom prenosim status Milena Stojanović, člana moje porodice,…

Posted by Predrag Kon on Петак, 08. јануар 2021.

 

За дан су заћутали и антивакцинаши, теоретичари завере, противници крпа на лицу, пљувачи доктора и медицинских радника, они који не признају измишљени и најсмешнији вирус, они којима смета затварање кафића, укидање журки, утакмица, провода, скијања, одласка на море.

До када? Дан-два и све ће бити исто. Зажелеће се опет својих нормалних живота и наставити.

О, да. И ја желим опет свој нормални живот. Желео га је и Неша, али нема га више. Заувек. Заувек. Ни Данијеле Гордић. Ни професора Борзановића. Ни др Дејановића. И још колико њих…нема их више. Заувек.

Да ли сте се некад сетили свих њих док нисте почели да их жалите? НЕ. Нели сам обећала да ће бити добро, да ће све проћи. Неши сам махала пре само четири дана, док ми се смејао и показивао ми да је добро, преко трахеостоме.

Не знате како. Немогуће. Па, све ви знате!

Пре само четири дана је и у нашој интензивној било деветоро доктора на респиратору. Сад их је седморо – умрли су Неша и Раде. Не. Мени је жао и НАМА који радимо ту сваки дан што их нисмо спасли. А сви су они само једног дана отишли на посао. Нормално – попили кафу, пољубили децу и отишли на посао. То је наш посао, за то смо школовани, за то смо плаћени.

И молим вас, гледаоци националних фреквенција, дајте сад што више негативних коментара, пљујте још јаче по нама. Биће нам још драже да само радимо свој посао. И за оно мало душе које носимо у себи и нисмо изгубили.

НЕЛА, НЕШО, МИШО, РАДЕ…жао ми је што нисмо успели, другари – у овој бици у којој смо се заједно борили. Божић је. Још један пиииип, још један еx…

Извор: Курир.рс/Фејсбук