Србија

ДР НЕСТОРОВИЋ ЗАТРЕСАО СРБИЈУ: Вучић ми је лично рекао да је Корона политички вирус! НЕ РАДИТЕ ОВО НИПОШТО

Вучић ми је на почетку кризе рекао ти си једини који разумеш да је ово политички вирус.

Ми смо се определили да пратимо упутство СЗО, док рецимо Америка, Русија, Индија и Кина то нису урадиле. Индија се сад определила за превентивно лечење и користе ивермектин, који се и код нас производи и не кошта ништа, а лек је против паразитозе каже доктор Несторовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доксицилин делује одлично на корону, као и „хемомицин“ и цинк. Што ми то немамо као превентиву? При првим знацима болести дати хлорокин, који је код нас избачен из протокола, а пије га две милијарди људи у свету против маларије.

Моји ставови, могу да погрешим и сносим одговорност тада, али не верујем у „хорско певање“, не могу да ћутим. А сада сам и прематор да ћутим. Није кризни штаб од почетка знао шта ради, већ смо пратили упутства и искуства других. Увек сам био против мера попут полицијског часа. Отишао сам из штаба јер ми је постало напорно да, док говорим, медицински део преврће очима… А снимак са Коном је врхунски, јер то је заиста то, он човек драми.

Он је конзервативан епидемиолог, најлакше је забранити нешто. Најозбиљнији члан штаба је професор Влада Петровић из Новог Сада, кога нема у медијима, а ја волим и др Мијомира Пелемиша. У кризном штабу јесу стручни људи, али превише конзервативни.

– Геополитика, и то је свима јасно. Европа је у великим проблему, али у Америци и Аргентини се спремају демонстрације. У вези са овим вирусом је све чудно, јер је то политички вирус, што је и сам председник Александар Вучић рекао на почетку.

Рекао је мени да сам једини који то разумем. Сад треба да уследи период великог опоравка. Верујем да ће Србија проћи боље од других, јер нисмо део ЕУ, и имамо дивну, богату, плодну земљу – открива доктор Несторовић.

За све што су ме прозивали био сам у праву

У јавности сте често били оспоравани и разапињани због изјава попут оних да је ово најсмешнији вирус у историји, да маске не морају да се носе, да је већа вероватноћа да вас удари гром него да се разболите од ковида. Шта мислите данас о свему томе?

– Могу да схватим да кад цео свет прича једну причу, а онда се појави неко ко прича сасвим друго, он је или генијалан или луд, али је већа шанса да је луд. Прозвали су ме за толико мојих изјава, а на крају је испало да је све било истина што сам причао. Што да носиш маску кад асимптоматски случајеви не преносе вирус? Маске не штите од вирусне инфекције, што пише и на паковању. У затвореном простору још и некако, али напољу немају поенту.

Извор: Неwсwире.рс/Курир