loading...
Србија

ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА НАШЕГ ЧУВЕНОГ МЕТЕОРОЛОГА: Ево какво време нас чека за Божић и када ће наступити ЛЕДЕНИ ДАНИ

До краја јануара се не очекују никакве екстремне температуре, иако ће бити и ледених дана.

Метеоролог Недељко Тодоровић је изјавио да ће наредних седам дана бити натпросечно топло, али да нас након тога очекује хладније време.

– Средња максимална температура за први део месеца, па чак и за читав јануар је око три или четри степена. До 10 . јануара биће натпросечно топло са максималним температурама од сет, седам па до 10, 11 степени уз нешто кише. Снег само у вишим планинским пределима – рекао је Тодоровић.

Према његовим речима, после 10. јануара следи пад температуре и она ће бити примеренија овом месецу, а поред кише може да буде и снега и у нижим пределима.

Тодоровић је оценио да је 2020. година била натпросечно топла, када се гледају средње температуре, али није било екстремно врућих дана током лета.

– Ова година ће бити сличнија претходној. Нема наговештаја екстремно нисиких или високих темепература током зиме, можда неколико топлијих дана током лета – рекао је Тодоровић.

Како је додао, у јануару ће бити ледених дана, а то значи да температура у неким данима неће прелазити нулу.

– Прилика за снежне падавине биће од 12. до 17. и од 22. до 25. јануара – рекао је Тодоровић.

У Београду могућ снег и за Божић

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода већина дана у јануару пратиће падавине у виду кише, али и снега.

Месечна прогноза најављује кишу и снег већ за Божић, али и током осталих дана.

Киша је прогнозирана за период од седмог до 11. јануара, затим средином месеца, али и од 24. до 28. дана током првог месеца ове године.

Снежне падавине се очекују, поред Божића и за Српску Нову годину, као и 18. и 19. јануара. Снег је такође у престоници прогнозиран и за последњи дан у месецу.

Максимална дневна температура биће забележена 23. и 26 јануара када ће жива у термометру достићи 10. подеок.

Најхладније током првог месеца ове године биће 13. и 14. јануара када би према прогнозама метеоролога жива у термометру могла да се спусти и до четири степена испод нуле.

Међутим, месечна прогноза времена се израђује првог и 15. у месецу, те је оријентациона па је пожељно користити је уз прогнозу за пет дана унапред како би се добио прецизнији изглед времена.

Извор: Мондо