Србија

ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА НАШЕГ ЧУВЕНОГ МЕТЕОРОЛОГА: Ево какво време нас чека за Божић и када ће наступити ЛЕДЕНИ ДАНИ

До краја јануара се не очекују никакве екстремне температуре, иако ће бити и ледених дана.

Метеоролог Недељко Тодоровић је изјавио да ће наредних седам дана бити натпросечно топло, али да нас након тога очекује хладније време.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Средња максимална температура за први део месеца, па чак и за читав јануар је око три или четри степена. До 10 . јануара биће натпросечно топло са максималним температурама од сет, седам па до 10, 11 степени уз нешто кише. Снег само у вишим планинским пределима – рекао је Тодоровић.

Према његовим речима, после 10. јануара следи пад температуре и она ће бити примеренија овом месецу, а поред кише може да буде и снега и у нижим пределима.

Тодоровић је оценио да је 2020. година била натпросечно топла, када се гледају средње температуре, али није било екстремно врућих дана током лета.

– Ова година ће бити сличнија претходној. Нема наговештаја екстремно нисиких или високих темепература током зиме, можда неколико топлијих дана током лета – рекао је Тодоровић.

Како је додао, у јануару ће бити ледених дана, а то значи да температура у неким данима неће прелазити нулу.

– Прилика за снежне падавине биће од 12. до 17. и од 22. до 25. јануара – рекао је Тодоровић.

У Београду могућ снег и за Божић

Према најавама Републичког хидрометеоролошког завода већина дана у јануару пратиће падавине у виду кише, али и снега.

Месечна прогноза најављује кишу и снег већ за Божић, али и током осталих дана.

Киша је прогнозирана за период од седмог до 11. јануара, затим средином месеца, али и од 24. до 28. дана током првог месеца ове године.

Снежне падавине се очекују, поред Божића и за Српску Нову годину, као и 18. и 19. јануара. Снег је такође у престоници прогнозиран и за последњи дан у месецу.

Максимална дневна температура биће забележена 23. и 26 јануара када ће жива у термометру достићи 10. подеок.

Најхладније током првог месеца ове године биће 13. и 14. јануара када би према прогнозама метеоролога жива у термометру могла да се спусти и до четири степена испод нуле.

Међутим, месечна прогноза времена се израђује првог и 15. у месецу, те је оријентациона па је пожељно користити је уз прогнозу за пет дана унапред како би се добио прецизнији изглед времена.

Извор: Мондо