Регион Србија

Хаос у региону! ЖЕСТОК НАПАД НА ДРИТАНА ЗБОГ ИЗЈАВЕ О ВУЧИЋУ! Ево шта се дешава!

Оценио је да то како ради сада ТВ Црна Гора „катаклизма“ и „дно новинарства“ и да ће се нова власт трудити да Црна Гора добије пристојан и професионалан јавни сервис који ће бити у служби грађана Црне Горе.

Менаџмент и уредништво Радио и Телевизије Црне Горе (РТЦГ) оштро је синоћ критиковало потпредседника Владе Дритана Абазовића, који је за ТВ Прва рекао да РТЦГ није јавни сервис, већ апарат ДПС-а, оценивши да је Абазовић „увредама и претњама таргетирао Јавни сервис“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Менаџмент и уредништво РТЦГ је иронично захвалило потпредседнику Владе који, како је навело, брине о одбрани и безбедности грађана Црне Горе, што је преко медија из Србије, „говором мржње, увредама и претњама напао и таргетирао руководство и новинаре црногорског Јавног сервиса“.

Како се оцењује у реаговању објављеном на сајту РТЦГ, Абазовић је тиме, „до краја, пред домаћом и међународном јавношћу, оголио сопствени демократски капацитет и поимање места и улоге РТЦГ, али и преузео одговорност за негативне последице по све оне у Јавном сервису којима је нацртао мету“.

„Захваљујемо и што је обећао широм ‘српског света’ да ће чистку у Јавном сервису обавити, без зарђале кашике, у демократској процедури, с места потпредсједника владе који контролише министарства силе, чиме се умешао и у прерогативе Скупштине Црне Горе, сејући, не толико незнање, колико илузију свемоћи у одлучивању, мимо надлежности која му припада“, наводи се у реаговању.

Како се даље иронично додаје, њихова захвалност је тим већа што је Абазовић РТЦГ додатно оптужио за ширење националне мржње као неко ко, како се тврди, седи у етнички чистој влади с министрима који црногорску нацију доживљавају као „милогорце“ и „плод етничког инжењеринга“.

„Сматрамо да смо дужни, пре него што нам то потпредседник Владе Абазовић не онемогући, да на поменуте аномалије укажемо међународним струковним удружењима, али и дипломатским представништвима НАТО чланица, Европске уније и ОЕБС-а, због невиђеног притиска коме су сада изложени новинари Јавног сервиса. Формирање ‘пристојног Јавног сервиса’ јесте најава потирања сваког гласа разлике у Црној Гори, мимо оног што Абазовић пропише као, како вели, ‘неку слободу’ коју треба да имају новинари“, закључују из РТЦГ.

Абазовић је за ТВ Прва, коментаришући изјаву новинарке ТВ Црне Горе која је председника Србије Александра Вучића оптужила да је у Црну Гору пред локалне изборе у Никшићу „послао криминалце и паравојне формације“, рекао да то није јавни сервис и да је он био његов велики критичар док је био у опозицији.

Оценио је да то како ради сада ТВ Црна Гора „катаклизма“ и „дно новинарства“ и да ће се нова власт трудити да Црна Гора добије пристојан и професионалан јавни сервис који ће бити у служби грађана Црне Горе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ Танјуг