Свет

Хитно! ИЗДАТ НАЛОГ ЗА ХАПШЕЊЕ ДОНАЛДА ТРАМПА, СУД ДОНЕО ОДЛУКУ!

Фото: Јутјуб

Ирачки суд издао је налог за хапшење Доналда Трампа након састанка са иранским званичницима.

Иранско Министарство спољних послова потврдило је да је налог за хапшење који је издао ирачки Врховни правосудни савет против америчког председника Доналда Трампа најављен након детаљног прац́ења Техерана и дотичних власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прошлог четвртка, Окружни истражни суд у Русафи у Багдаду издао је налог за хапшење председника Трампа, због оптужби за атентат на заменика шефа ирачких Народних мобилизационих јединица (ПМУ) “Хашд ал-Шаби” Абу Махди Ал-Мухандиса и његових сапутника.

– Након што је надлежни судија Истражном суда Русафе, који је задужен за истрагу убиства Ал-Мухандиса и његових сапутника, забележио изјаве тужилаца за лична права чланова његове породице јутрос, а након завршетка претходних истражних поступака, судија је одлучио да изда налог за хапшење одлазец́ег председника Сједињених Држава – наводи се у изјави Врховног судског савета Ирака.

Додао је да је “наредба донета у складу са одредбама члана 406. ирачког кривичног закона, а истражни поступци ц́е наставити да откривају остале учеснике у извршењу овог злочина, било да су Ирачани или странци”.

Подсећања ради, командант иранских снага “Кудс”, генерал-мајор Касем Сулејмани и Ал-Мухандис убијени су у атентату испред међународног аеродрома у Багдаду 3. јануара 2020. године.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/РТ