Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ИВИЦА ДАЧИЋ: „Добро сам, све је договорено са Вучићем“

Добро се осећам, нема никаквих нежељених ефеката, поручио је јуче за „Ало!“ Ивица Дачић, председник Скупштине Србије и лидер СПС-а, само неколико дана након што је на Институту „Торлак“ примио руску вакцину против коронавируса – „спутњик В“.

Договорили смо се да председник, премијерка и ја примимо различите вакцине, пошто је премијерка примила „Фајзерову“, сад је сертификована руска и ја сам примио њу. Нема везе са политиком, али то ми нико неће веровати, пошто ме годинама нападају да сам проруски оријентисан – казао је Дачић када смо га питали зашто се одлучио да прими баш руску вакцину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао да сви треба да се вакцинишемо да бисмо победили овај опаки вирус.

– Примио сам вакцину како бих грађанима показао да су оне безбедне и ефикасне и да сви треба да их приме како бисмо искоренили корону – закључио је председник парламента.

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је јуче да ће се вакцинисати против коронавируса, а да је једини разлог што то до сада није урадио договор између државних званичника да сви приме различите вакцине и да тако покажу да су све безбедне.

– Не би било коректно да се сви вакцинишемо истом вакцином. Која год да буде следећа вакцина, ја ћу се њом вакцинисати. Иначе, немам проблем да примим „Фајзерову“ и руску вакцину које су већ стигле у нашу земљу – рекао је он и додао да би примио сваку вакцину за коју АЛИМС изда сертификат.

– Да сам примио вакцину, многи би рекли: „Прво је себе заштитио“ – навео је министар.

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс