Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ! Ове вести ће обрадовати све грађане Србије!

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је састанку на ком је представљен резултат анализе стања фунцкионалних и оперативних способности Војске Србије.

– Много труда и енергије је војска уложила у прошлој години и била једна у најзаначајнијих људи у прихватању људи из иностранства. Нажалост, 19 припадника војске је изгубило живот. Желим овом приликом да изразим саучешће породицама – рекао је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже председник, доста се радило на унапређењу борбене готовости, а ове године ће се посебно фокусирати на форму тзв. електронског ратовања.

– Радили смо доста у напређењу наше опреме. Установили смо наше недостатке и ове године ће бити велико повећање примања (између 9,8 и 17,6) за војнике, официре и подофицире. Желимо да припаднике Војске Србије задржимо што дуже у нашим редовима. Расту примања у Србији и када војска то не прати и не иде испред, то је један од наших највећих проблема. Наша војска је фактор стабилности – рекао је Вучић.

– Ми морамо да подигнемо плате на 55 хиљада да би војници остали ту где јесу. И када земља економски напредује то је добро, ипак људи напуштају војску када немају довољне плате – рекао је Вучић.

– Анализирали смо све могућности угрожавања Србије, анализирали наше деловања, које су наше војне групе, колико снага можемо да ангажујемо у 24 сата, урадили смо свој посао, задовољан сам радом, моралом, борбеношћу наших људи, наша војска је фактор стабилности, очувања мира и одвраћања сваког ко би хтео да нападне. Отворили смо тему служења обавезног војног рока, о томе ћемо разговарати у наредним месецима и годинама. Хвала министру Стефановићу – рекао је Вучић.

– Волео бих да што се тиче зграде Генералштаба и свих зграда у Немањиној, да то буде елитни простор у центру Београда. Они имају добре локације где могу да направе нове зграде за Министарства, да буду сви заједно. Да имамо комплетан ланац командовања. Када сам био министар одбране и када сам то предложио, линчовали сте ме два месеца. Два месеца сам слушао како ја хоћу да „срушим Сутјеску и Неретву“ – рекао је Вучић.

Председник је говорио и о вакцинама и потврдио да стиже још 40.000 доза вакцина (20+20).

– По уговорима имамо 6.5 милиона вакцина, али тренутно нема вакцина, тако да и ових 40.000 вакцина је нешто. Реална потреба је да се вакцинише три милиона људи, али шта да се ради, таква је тренутна ситуација – рекао је Вучић.

Истакао је да имамо најбољи информациони систем у свету и да сви који су добили вакцину ће добити и ревакцину.

Ми ћемо да се потрудимо да будемо у могућности да набавимо вакцине, поручио је Вучић и рекао да ће Фајзерове вакцине стизати и да ту нема проблема.

– Данас ћемо имати нове разговоре са другим произвођачима и борићемо се. Ми имамо 6,5 милиона вакцина у уговорима па ви видите, а не можемо да је добијемо. Радујем се када узмемо 10.000 од пријатеља, а не смем да кажем ни од кога смо добили. Ми смо јуче преко 52.000 људи вакцинисали – казао је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс