Србија

ИСПЛИВАЛИ СТРАШНИ ДЕТАЉИ СМРТИ: Риалда је умрла на улици као и њена мајка, а ово је УЗРОК

Глумица Риалда Кадрић Шебек, најпознатија по улози Марије из “Жикине династије”, умрла је изненада 25. јануара, у 57. години, у Атини, а како сада преносе медији преминула је на улици од срчаног удара.

Како пишу „Новости“, Риалда Кадрић преминула је као и њена мајка 1991. године – на улици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тог 16. јануара 1991. године моја мајка је изненада преминула на улици у Београду, рат у Југославији се ширио, и решила сам да останем у Лондону и почнем неки нови живот – испричала је својевремено Риалда у емисији “Балканском улицом”.

Риалда Кадрић Шебек се, иначе, годинама успешно бавила психотерапијом. По завршетку гимназије уписала студије Светске књижевности у Београду. Како би усавршила знање енглеског језика 1984. године је први пут боравила у Лондону. Пут ју је поново одвео у енглеску престоницу две године касније, али тада је остала више од 30 година. У међувремену се преорјентисала на психологију те постала лиценцирани психотерапеут.

– Моја улога је да ступим у контакт са клијентом у дијалог, истовремено пратећи динамику терапијског односа и како се несвесни феномени манифестују у том контексту. Ценим да предузимање првог корака може бити збуњујуће. Због тога сматрам важним нагласити да је најмање што можете очекивати приступ без осуде, строга поверљивост и могућност разговора у сигурном окружењу – навела је у опису свог начина рада Риалда која се бавила претежно психоанализом.

Када је реч о глуми, средином седамдесетих била је на врхунцу славе, иако је тада имала непуних 14 година. Филм „Луде године“ (део „Жикине династије“) донео јој је немерљиву популарност.

Извор: Блиц