Србија

ИВИЦА ДАЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО НАКОН ВАКЦИНАЦИЈЕ! Открио шта осећа и послао важан апел свим грађанима!

Фото: Јутјуб

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Александар Вулин данас су на Институту Торлак примили вакцину Спутњик В. Поред њих двојице, данас је цепиво примио и државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек.

– Сви смо добро, као што видите. Као што знате, ми смо још раније рекли да ће свако од нас, носилаца највиших државних функција примити вакцине различитих произвођача како бисмо што више повећали и утврдили поверење грађана у процес вакцинације – рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У том смислу и приступамо целом овом питању, овде није реч о политичким разлозима, желимо да покажемо да дајемо подршку и учествујемо у зааштити јавног здравља.

Како каже, овај поступак је учињен и у сврху јачању поверења грађана у процес вакцинације, јер је тај процес годинама уназад био жртва разних теорија завера, што је „имало тешке и негативне последице по становништво“.

– Поздрављамо процес вакцинације као први корак ка коначном савладавању ове пандемије којој се још не назире крај – каже Дачић.

– Имамо ревакцинацију за три недеље, али не сумњам да ће нам бити добро. Ми нисмо тражили да преко реда добијемо вакцину, већ желимо да покажемо грађанима да не би требало да се плаше вакцина.

Навео је да ће грађане обавестити ако им не буде било добро и додао да „не верује да ће баш на њих ударити руска вакцина“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс