Србија

Изјава адвоката Мике Алексића подигла је Србију на ноге: „Немојте ви судити пре суђења“

Зоран Јаковљевић, нови адвокат Мирослава Мике Алексића, стигао је у Више јавно тужилаштво где се данас настављају саслушања девојака које су пријавиле професора глуме за силовање и сексуално злостављање, бурно се обратио окупљеним новинарима.

– Саслушајте шта одбрана има да каже, а онда изводите ваше закључке – рекао је Јаковљевић, а потом додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Немојте ви судити пре сваког суђења“.

Након тога Јаковљевић, који је некада био заменик тужиоца, окренуо се и ушао у зграду на саслушање младе глумице Иве Илинчић која је неколико минута пре њега стигла у Више тужилаштво у пратњи оца и адвоката Срђана Илинчића и још два правна заступника.

Подсетимо, Срђан Илинчић рекао је за „Блиц“ да је у овом случају и адвокат и отац, али ипак „мало више отац“, те да је, на жељу своје ћерке Иве, данас напустио судницу.

– По жељи моје ћерке напустио сам судницу, како би се она осећала комфорније док даје изјаву – рекао је Срђан Илинчић за „Блиц“.

Јуче је у Вишем тужилаштву саслушана глумица Милена Радуловић, која је Алексића оптужила за силовање и сексуално злостављање. Она је у ексклузивној исповести за „Блиц“ испричала да ју је Алексић силовао када је имала 17 година и била је ученица његове школе глуме. Након ње, исповест је дала и Ива Илинчић, која је навела да је Алексић није силовао, али да ју је више пута сексуално злостављао. Потом су се полицији пријавиле и друге жртве професора глуме.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс