Србија

Изненадила све! ЧУВЕНА НОВИНАРКА ОТКРИЛА ШТА СЕ ДЕШАВАЛО У МИКИНОЈ ШКОЛИ! Пар година након завршетка…

Као бомба у медијима је пре неколико дана одјекнула вест да је угледни учитељ глуме, педагог, сценариста и режисер Мирослав Мика Алексић сексуално злостављао полазнице своје школе глуме “Ствар срца”, а прашина око овог случаја већ данима не јењава.

Њега је за силовање пријавила глумица Милена Радуловић, а одмах затим и Ива Илинчић за сексуално узнемиравање, а судски поступак је у току.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многе наше познате личности, новинари, водитељ, глумци, похађали су Микину школу, а за њега су, до овог болног сазнања, имали само речи хвале.

Поред Маје Жежељ, Иване Зарић, Николе Ђуричка и многих других, Алексићеву школу похађала је и наша водитељка и новинарка Наташа Ристић. Она је имала само речи хвале у свом тинејџерском добу за свог професора.

Пар година након завршетка глуме код Алексића, у једној емисији, Наташа је овако говорила о њему:

“Са ове дистанце је лепо и лако размишљати о нечему што је прошло, много је занимљивије било то доживљавати, то живети. А кад већ морамо да размишљамо како је било ( у Микиној школи прим.аут.) онда остаје добро осећање, да се из свега тога извукло довољно тога добро за живот. Шта сам ја извукла? Извукла сам мало свог самопоуздања на површину. Углавном имам мало самопоуздања, у тим годинама, са мојих 15, 16 било га је још мање”.

“Јако сам му захвална што је умео да схвати моју осетљивост у првом тренутку и што није газио по њој. Пустио је довољно дуго да се ослободим, да се отворим,а онда смо кренули са нечим што може да буде упознавање са животом. Било је и периода кад сам пуно плакала. Ја Мику пожелим као васпитача за своје дете. Нико од нас ко је изашао из његове школе иако је био и “глуперда”, и ишао на умивање, ја сам газила металне пепељаре по Радио Београду да бих се ослободила, да бих ослободила ту крутост и формализам, али знам да смо сви постали људи који се добро сналазе. Сви смо ми били мале душе које пате кад им неко каже ово или оно, међутим увек је превагнуло оно добро”.

Наташа иза себе има богату новинарску каријеру, а последња емисија коју је водила била је “Жене” на Тв Прва у којој је домаћица била заједно са још четири колегинице – Маријом Килибардом, Ирином Вукотић, Мајом Волк и Иваном Зарић.

Последњих година ради као предавач вештина комуникације, а како је сама својевремено истакла у једном тренутку је помишљала да се због стреса потпуно повуче из света медија. Да ли је баш то био разлог њеног повлачења, није познато.

У складном је браку са супругом Иваном, композитором и музичким уредником, са којим има сина Михаила. Интервјуе даје ретко и веома је посвећена породичном животу.

“Као и већина, живимо, у најбољем случају, на позитивној нули верујући да је дозвољени минус један од бољих банкарских изума. Нервирају ме безобразлук и бахатост, одсуство мера и стандарда, што све може и овако и онако”, рекла је Наташа својевремено за Блиц жену.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Објектив.рс