loading...
Србија

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ ЖРТВЕ ЗЛОСТАВЉАЊА: Спустио је руку на моје међуножје и тражио да…

Pixabay.com

Нису се само девојке из Микине школе јавиле, већ из целе Србије

Од суботе увече, када је Алексић приведен због сумње да је сексуално злостављао неколико ученица своје глумачке школе, у јавност је изашло још неколико његових полазница, али и других девојака широм Србије и региона које су здушно подржале Милену. Оне су изразиле дубоко саосећање са ужасима кроз које је млада глумица прошла, а и изнеле своја негативна искуства са учитељем Мирославом Миком Алексићем.

Нису се само девојке из његове школе јавиле, већ из целе Србије. У овој причи опет је реч о режисеру…

– Невероватно ми је да сам дословно два дана пре исповести Милене Радуловић интензивно размишљала о томе које кораке да предузмем, како да поделим своје трауматично искуство. Две године осећам потребу за тим, и због личног исцељења, и због тога што желим да упозорим друге на особу која ме је злостављала. Користим овај тренутак охрабрења да почнем.

Реч је опет о режисеру, занимљиво је да се и овај крије иза узвишених циљева уметности и, наглашавам, религије. Његово стваралаштво обојено је православним духом. Снимио је и документарац о жртвама из Јасеновца. Према овоме, свакако да нико не би помислио да се иза свега крије особа која је спремна да свој положај злоупотреби на начин који ћу сад описати. Поготово јер и сам непрестано истиче како је отац три ћерке.

Поред филма, бави се и психолошко-саветодавним радом у оквиру свог породичног саветовалишта, које, колико сам упозната, нигде званично не постоји. До тог саветовалишта могуће је доћи искључиво на његов позив (у инбокс на фејсбуку на пример) или по пријатељској препоруци. Сеансе заказује заправо секретарица из његове продукцијске куће. Мој бивши дечко је сарађивао са њиме, и у тренутку када је наша веза била у кризи, обратио му се за помоћ. Тај режисер ме је позвао на сеансу, прихватила сам јер сам веровала да нам може помоћи из више разлога: јер је мом тадашњем дечку био пријатељ и пословни сарадник, јер је чуо његову страну приче и јер сам имала поверење у његово искуство (лично ми је његова супруга рекла колико је њој самој помогао).

“Neverovatno mi je da sam doslovno dva dana pre ispovesti Milene Radulović intenzivno razmišljala o tome koje korake da…

Posted by Nisam tražila on Уторак, 19. јануар 2021.

 

Мучно ми је да описујем све детаље саме сеансе. Навешћу да ме је пољубио, ухватио за груди, спустио руке на моје међуножје, лизнуо ме у уво, тражио да мастурбирам пред њим, запиткивао ме да ли пружам свом дечку орални секс, тражио да га опкорачим, у једном тренутку је он сео преко мене. Узео ми је руку и спустио на свој полни орган. Тражио је да оценим колико сам узбуђена на скали од 1 до 10 док ми је дахтао на уво. Најгоре од свега је што сам ја била толико скамењена да нисам могла у сваком тренутку да се одбраним. Након вишеструког одбијања, само бих одустала и угасила се док је он то све радио. Чак сам ја њега пољубила кад је затражио, опет, након што сам 10 пута рекла не.

Изашла сам одатле хистерично се смејући. Сетила сам се његове приче о жени која се хистерично смејала на терапији код њега кад ју је загрлио, јер, као, нико је није дотакао 5 година. Тек касније сам повезала да јој се можда десило нешто слично, јер, ма колико да човек није био загрљен, да је тај загрљај загрљај топлине и подршке, не би се хистерично смејао, него би био зацељен.
Три дана сам имала грозницу, какву имам и сад док ово пишем.

Заиста ми је страшно кад погледам са дистанце да неко своју позицију психотерапеута, саветника, злоупотребљава над неким ко је заправо у јако деликатном емотивном стању и ко је дошао по помоћ. Ни сама нисам знала колико је ово оставило дубок траг док се није у последњих пар дана све у мени пробудило, и размишљам о девојкама које можда нису имале подршку у кључним тренуцима какву сам ја имала. И уз ту подршку, рана још увек постоји. Мислим да је јасно да је у целој причи и мом бившем дечку нанета озбиљна рана.

Један од разлога зашто ово говорим: волела бих, уколико постоји још нека особа да је препознала о коме је реч или да сумња на конкретну особу, а доживела је сексуално злостављање, волела бих да се огласи – наводи се у објави на Фејсбуку.

Извор: srbijadanas.com