Свет

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ! Америка жели да сломи кичму Православљу! Ево шта се крије иза свега!

Православна црква (Фото: pixabay.com)

Бивши службеник америчког Стејт департмента Џим Џатрас изјавио је да САД хоће да „сломе кичму“ православној цркви, користећи папске амбиције патријарха Вартоломеја.

Политиколог је у руском документарном филму „Самосвети“, који је посвећен црквеном расколу у Украјини, прецизирао да Стејт департмент, предвођен америчким владајућим апаратом, користи амбиције васељенског патријарха како би „сломио кичму целој православној цркви“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Васељенски патријарх Вартоломеј жели да подигне свој статус у нашој цркви и да постане својеврсни папа Истока. Али, овде постоје и други фактори, од којих су најважнији Цариградска патријаршија и геополитички интереси Стејт департмента, као и ширење идеја културног марксизма на цео владајући апарат Америке који хоће да сломи леђа православне цркве“, изјавио је амерички политиколог.

Према мишљењу Џатраса, све удружене снаге америчке државе усмерене су против православне цркве.

Он је поменуо специјалног представника Стејт департмента у Украјини Курта Волкера који, према његовим речима, није упамћен само по томе што је неуморно радио до саме оставке за своју владу. Он је био и на челу института Макејна, коју је финансирала његова лобистичка фирма ‘БГР Груп’ (‘Barbour, Griffith & Rogers’), чији клијент је био бивши украјински председник Петро Порошенко, као и компаније ‘Raytheon’, творца ракетног комлекса Џавелин ког желе да испоруче Америци.

„Имамо интегрисану идеолошку структуру која комбинује идеологију усмерену против хришћанског морала, као и пословање, новац, специјалне службе који су сви усмерени против православне цркве“, закључио је.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com