Регион

Језиво упозорење! Градоначелник Петриње: Можда ћемо морати да евакуишемо људе! Ево о чему је реч!

После земљотреса од пет степени који је потресао вечерас Хрватску, полиција никог не пушта у средиште Петриње због опасности да се зграде не уруше.

Људи у Петрињи су остали у граду због љубави, али, како је рекао градоначелник тог места Даринко Думбовић, сада мора да упути другу поруку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Опасност за сваког човека је велика и морамо се дислоцирати из строгог центра града,“ рекао је Думбовић и додаје да не искључује и евакуацију, преноси портал Индекс.

„Бојим се да ће нас потрес излудети и ту се тражи велика одговорност да донесемо и тешке одлуке, јер ово не престаје и не мирује,“ закључио је Думбовић Нову ТВ.

Он је рекао је да имају прве дојаве о штети.

„Дошла је неман која нас сваки дан потреса. Чак и оно што је поправљено након првог потреса је попадало. Строги центар града је поново разрушен. Имамо срећу што је пао мрак и што није било много људи на улици. Да се то догодило данас, када је било много пролазника, бојим се да би била већа трагедија. Дојава је била да је један човјек у Лушчанима нестао, али ватрогасци су јавили да су га нашли,“ рекао је Думбовић за Нову ТВ.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг