Србија

Јовановић: ЗАЛАЖЕМ СЕ ЗА ВРАЋАЊЕ ВОЈНОГ РОКА ОД НАЈМАЊЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ! Ево шта то значи!

Председник Демократске странке Србије ДСС Милош Јовановић поновио је данас да се залаже за враћање војног рока од најмање шест месеци јер то, како истиче, значи очување безбедности земље, а не нове ратове

– Кад имате несређену геополитичку ситуацију, а ми смо окружени народима који нас баш и не обожавају, онда морате да имате снажан систем одбране и снажну војску – рекао је Јовановић на телевизији Хепи, наводи се у саопштењу ДСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да се укидањем служења војног рока укида веза између народа и војске и додао да човека треба навићи на живот у касарнским условима, дружење, солидарност, на то да воле своју државу.

Подсетио је да многе земље у Европи имају рочни састав, а да неке размишљају да га поново врате.

У Европи се служи обавезни војни рок у Аустрији и Грчкој. Швајцарска такође има војску и сви је служе. Шведска враћа обавезу, додуше у малом броју, а у некима се попут Француске размишља о томе -рекао је Јовановић.

Казао је да није тачно да је Србија деведесетих година изгубила све ратове и додао да је Република Српска „тековина ратова који су нам наметнути“, те да је Резолуција 1244 Савета безбедности УН производ одбране од агресије (НАТО-а на СРЈ) 1999. године.

– Враћање војног рока је нешто што би значило да предупредимо све нападе на нас, а не да би ратовали – закључио је Јовановић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг