Србија

КАКВО ЋЕ БИТИ РАДНО ВРЕМЕ НАКОН 11. ЈАНУАРА? Весић открио све што грађани треба да знају!

ОЧЕКУЈЕМ да Кризни штаб потврди да се и после 11. јанура настави исти режим рада привреде односно да угоститељски, малопродајни објекти као и они који раде у сектору услуга наставе да раде до 20 сати – каже заменик градоначелника Београда Горан Весић

Он наводи да ће се током наредне недеље састати у Привредној комори Србије са представницима ове организације и компанија које раде у сектору услуга како би предложили ново ублажавање мера кризном штабу Владе Републике Србије чим почне масовна имунизација.

– Прошло је девет дана од прославе Нове године и није дошло до значајнијег пораста броја заражених што је последица дисциплине коју су за Нову годину показали, како граданке и градани Београда, тако и угоститељи. У јануару постоји само један дан када можемо да очекујемо потенцијално веће окупљање људи, а то је 13. јануар и прослава српске Нове године. Славе, од Св. Стефана који је данас, до Светог Јована и Светог Саве које нас очекују слави много мањи број људи од Никољдана или Аранђеловдана и сигуран сам да ће се наши људи понашати одговорно, као што су то чинили током прошле године када су се славиле славе или Божић, без гостију уз присуство само чланова породице – истиче Весић и додаје:

– Захваљујући председнику Вучићу, Србија је трећа земља у Европи која је почела имунизацију становништва. Београд је понудио Влади Републике Србије 17 пунктова за имунизацију које ћемо да припремимо и да их одржавамо. Мој посао је да обезбедим да грађанке и грађани Београда, који то желе, могу брзо да приме вакцину. Чим почне имунизација, тражићемо да дође до новог попуштања мера како би компаније које раде у сектору услуга могле да раде дуже. Привреда мора да ради. Знам да ме нападају због тога, али ја сам у граду одговаран за економију Београда, а то значи за радна места. У сектору услуга ради 40.000 Београђанки и Београђана и то су људи који треба да однесу плате својим породицама. Примам плату да бих се борио за радна места у Београду. Ја сам практичан човек. У Београду око 190 хиљада људи више ради него 2012. године и намера ми је да се та радна места сачувају и отворе нова.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јануар 2021.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031