Србија

КРИЗНИ ШТАБ УСВАЈА ПОПУШТАЊЕ МЕРА: Продужава се радно време за…

Како је већ речено, седница Кризног штаба заказана је за сутра у 13 сати у Палати Србија.

Заменик градоначелника Горан Весић, уочи седнице Кризног штаба рекао је да ће Град Београд сутра поново тражити да се продужи радно време угоститељских објеката за два сата, тачније до 22 сата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, због стаблизације ситуације са корона вирусом, Кризни штаб ће усвојити ову меру на сутрашњој седници. У понедељак је у Србији почела масовна вакцинација након што је стигло милион доза кинеске вакцине, а само данас широм Србије цепиво је примило око 80.000 људи.

Ова пракса ће се наставити и следећих дана, а очекује се да ће до краја месеца бити вакцинисано готово 300.000 грађана Србије.

С друге стране, Весић подсећа да криза изазвана епидемијом корона вируса умногоме утиче на економију.

ПОНОВО ТРАЖИМО ПРОДУЖЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА

Град Београд ће на наредној седници Кризног штаба поново да тражи да се радно…

Posted by Горан Весић on Четвртак, 21. јануар 2021.

 

– Разумем да медицински део Штаба има своје аргументе и да је против попуштања мера, али криза коју је извазвао вирус ковид 19 није само здраствена већ и економска и стога се приликом доношења одлука о мерама морају узети у обзир и аргументи привреде. Сада када се види „светло на крају тунела“ и када је почела имунизација, време је да се продужи радно време бар до 22 сата – поновио је Весић захтев на Фејсбуку.

Сутра седница Кризног штаба

Како је већ речено, седница Кризног штаба заказана је за сутра у 13 сати у Палати Србија.

Подсећамо, Кризни штаб је у уторак предложио Влади Србије да мере остану исте. То је потврдио и епидемиолог Предраг Кон који се обратио јавности по завршетку седнице рекавши да све мере остају на снази до даљњег.

Кон је новинарима пренео да се на седници расправљало о епидемиолошкој ситуацији и мерама, а као главна тема је сада и вакцинација, која ће бити у фокусу будућих састанака. Епидемиолошка ситуација, истиче он, још се третира као неповољна.

Извор: srbijadanas.com