Свет

Медији преносе! ИТАЛИЈАНИ УПРАВО ОТКРИЛИ ШТА УБИЈА КОРОНУ! То сви имамо у кући!

Група истраживача Универзитета у Напуљу објавила је резултате истраживања према којем испирање уста 3-постотним раствором хидрогена, кориштењем спреја за нос на бази хидрогена и капи за очи, може помоћи као заштита од ковида19, пише агенција Анса

Резултате напуљских научника потврдили су и експерименти направљени на универзитету у Милану. Експерименти су показали да су особе које су биле заражене, али асимптоматичне, или су имале благе симптоме заразе, након примене куре, на поновном тестирању су били негативни на ковид-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Укратко истраживање показује да вирус може бити неутрализован пре него продре кроз епител, до чега долази у току два дана након заразе, јачањем одбрамбених снага организма и чишцењем уста, носа и очију, који су главни путеви кроз које вирус долази у организам”, изјавио је за агенцију Анса професор на очном оделењу универзитета “Федерико ИИ”, Антонио Дел Прете.

Ова мера која се базира на препаратима јефтиним и доступним свима је ефикасна као превентива и код пацијента који имају благе симптоме заразе корона вирусом.

Научници из Напуља су објавили резултате свог рада у енглеском научном часопису “Инфекшн цонтрол & Хоспитал Епидемиолоџи”.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ Танјуг