Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Потпуни преокрет: ЈЕДНА ДЕВОЈКА ОДУСТАЛА ОД ТУЖБЕ ПРОТИВ МИКЕ АЛЕКСИЋА! Испливали НОВИ ДЕТАЉИ!

Од шест девојака које су оптужиле редитеља и власника школе глуме „Ствар срца“ Мирослава Мику Алексића(68) за силовање или недозвољене полне радње, једна је протеклих дана – одустала од тужбе!

Како „Новости“ незванично сазнају, ова глумица је у полицији претходно дала исказ о свему што је проживела похађајући овај познати студио у строгом центру Београда, мислећи да ће бити сведок. Када је, међутим, сазнала да је њена улога оштећене, одустала је и одлучила да га она лично не терети.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С обзиром на новонасталу ситуацију и ово повлачење, остало је да још две девојке, које су оптужиле Алексића да их је се*суално злостављао, буду саслушане у Вишем тужилаштву у Београду. Оне не желе да се открива њихов идентитет, а једна од њих је и малолетна. Како преносе „Новости“, оне ће своје исказе дати крајем недеље.

До сада су у Тужилаштву изјаве дале глумице Милена Радуловић и Ива Илинчић и још једна девојка (21). Оне су по пет сати детаљно причале кроз какав су пакао пролазиле од првог дана када су кренуле у ову школу глуме. Како су рекли њихови адвокати, то присећање су врло тешко поднеле, а Милена је у неким ситуацијама плакала. Успеле су прецизно да опишу све чега су се сетиле. Њихови искази представљају доказе по којима се поступа даље у истрази.

С друге стране, Алексић је на саслушању негирао оптужбе, тврдећи да никога није силовао. Он не спори да је у школи примењивао „неке неуобичајене методе“, али је навео „да је то било у циљу да их што боље припреми за глуму и живот у тој професији“.

Засад се још не зна хоће ли бити проширења истраге и да ли ће се у тужилаштву осим ових пет девојака појавити још оштећених. Наводно се полицији са сличним причама о се*суалном узнемиравању од стране Алексића протекле недеље пријавило још десетак девојака.

Међутим, након њихових исказа треба да се разграничи да ли су биле жртве се*суалних напада и да ли у поступку могу да буду оштећене или ће само сведочити о његовим суровијим методама предавања.

Иначе, у јавности се ових дана поставља и питање зашто окривљени Алексић и девојке које га оптужују нису ишле на полиграф. Југослав Тинтор, адвокат у овом случају четири оштећене девојке, каже да се детектор лажи „користи само у полицијском оперативном раду када се не зна ко је осумњичен, па да би се сузио њихов број“:

– Полиграф није законито средство у поступку, јер је непоуздан. Дешава се да људи који су починили кривично дело и за које имате чврсте метеријалне доказе, јер су оставили ДНК траг и снимила их је јасно камера, успеју да га прођу. Код нас се полиграфу даје митски значај. Ако имаш доказе, па чак и ако су они слаби, не иде се на полиграф, јер ни он није доказ. Нарочито на полиграф не иду сведоци.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс