Србија

МИЛЕНА РАДУЛОВИЋ СЕ ОГЛАСИЛА ПРВИ ПУТ НАКОН ПРИЗНАЊА: Не желим да друге девојчице прођу оно што смо ми

Изјава Милене Радуловић о догађају који је потресао целокупну јавност.

– Ја тренутно не желим претерано медијско експонирање на ову тему. Моје је било да не ћутим. Али ја нисам сама, ту су и те дивне девојке, ово не сме постати само – он и ја. Надам се да ће и остале жртве проговорити јавно – истакла је поенту глумица Милена Радуловић у краткој изјави након своје исповести којом је охрабрила многе жене и девојке да устану и проговоре о сексуланом злостављању које трпе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, Милена је спречила да нека друга девојчица прође тортуру у школи Мике Алексића.

Од суботе увече, када је Алексић приведен због сумње да је сексуално злостављао неколико ученица своје глумачке школе, у јавност је изашло још неколико његових полазница, које су здушно подржале Милену. Оне су изразиле дубоко саосећање са ужасима кроз које је млада глумица прошла, а и изнеле своја негативна искуства са учитељем Мирославом Миком Алексићем.

Једна од њих је и глумица БДП -а, Ива Илинчић, која је заједно са Миленом и још пар девојака, Алексића пријавила полицији. Она је у својој исповести за „Блиц“ изнела да је и сама доживлљавала сексулано узнемиравање од стране Алексића, више пута, иако на срећу није била и жртва силовања. Она између осталог детаљно поткрепљује сведочење Милене Радуловић у вези са грађењем култа личности који је Алексићу, према њиховим речима, својствен.

– Говорио је да су деца мали људи, а нама је пријало кад чујемо: „Ви сте самостални, ово је нешто само ваше“. Поништавао је родитеље и њихову улогу, али тада нам то није деловало спорно – испричала је глумица у својој исповести, те детаљније објаснила како Алексићева монструозна мрежа заправо функционише.

– Најстрашније је што је терен припреман годинама, од раног детињства, од стране једног монструма, а девојке које су са мном и ја не можемо да дозволимо да неко проживи оно што смо ми. Ово није освета, иако је и та фаза у мени постојала, али је давно завршена. Све ми, жртве Мирослава Алексића, улазимо у ово зато што је недопустиво да се више и дан ћути. Неке девојчице, рођене 2003. или 2004. године, управо пролазе кроз такву врсту тортуре – испричала је Милена, па охрабрила и остале девојке које су на било који начин биле жртве Микиног сексуалног злостављања да случај пријаве надлежнима.

– Надам се да ће се саме јавити и све пријавити. Многе су сада мајке и боље разумеју да силовање деце мора бити заустављено. Не само ово, него и свако друго силовање. Ми не говоримо о човеку који је недавно по Тијанином закону осуђен на доживотну робију, хвала богу, где је јасно да је човек клинички случај и психопата који има мозга само да закоље. Ово је монструозна мрежа, интелигентно склопљена у највишем кругу друштва, од најранијих година упакована у најплеменитије форме уметности и религије човека који, корак по корак, зна шта ради и с предумишљајем долази до циља. А тај циљ с предумишљајем је силовање малолетних девојака – испричала је она.

– Неизмерно сам поносна што девојке и ја после одређеног времена заједно стајемо овоме на пут. Ово није „Ме тоо“ покрет, апелујем да говоримо о силовању малолетних лица, монструозно изманипулисаних од стране нарцисоидног психопате, које је Алексић припремао за чин одмалена. Моје обраћање јавности усмерено је на подршку свим претходним жртвама (а ово траје 35 година) да се јаве тужилаштву, без страха, јер ће наићи на професионалан рад и приступ. Оно је такођ усмерено и на све жртве било каквог сексуалног узнемиравања или силовања. Нисте саме, ниједна девојчица, девојка или жена не сме да проживи, или не дај боже проживљава било шта слично – рекла је Милена Радуловић.

Мирославу Мики Алексићу је јуче, након саслушања у Вишем јавном тужилаштву одређен притвор до 30 дана.

Осумњичени се терети да је у периоду од 2008. до 2020. године, за извршење 8 кривичних дела Силовања из чл. 178 КЗ и 7 кривичних дела Недозвољене полне радње из цл 183 КЗ на штету 6 оштећених, од којих је једна малолетна, док су према осталим оштећенима радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Иако је полиција најпре саопштила да је Алексић кривична дела чинио од 2012. године, тужилаштво наводи да је реч о ранијем периоду, односно још из 2008. године.

Иначе, Алексић је раније на саслушању рекао да није починио кривично дело, као и да не зна зашто су поменуте девојке то испричале.

Подсетимо, Алексића је пријавило више девојка за силовање и сексуално узнемиравање, међу којима је и глумица Милена Радуловић. У потресној исповести испричала је да ју је Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године, када је имала 17 година, а он 61.

Извор: Магазин Новости