Србија

МИЛЕНА СНИМА СЕРИЈУ О МИКИНОЈ ШКОЛИ СТРАВЕ! Глумица екранизује страхоте које је трпела од (М)УЧИТЕЉА!

Глумица Милена Радуловић (25), која је поднела кривичну пријаву против учитеља глуме Мирослава Мике Алексића (69) за силовање и сексуално узнемиравање, одлучила је да о свом болном искуству сними серију, ексклузивно открива Курир!

Откриће се и нови детаљи

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Млада глумица је написала сценарио о свему што је проживела у Алексићевој школи „Ствар срца“, а тај комад ће се највероватније звати „Учитељ“.

– Милена Радуловић одлучила је да открије све што је доживела од Алексића. Села је и написала сценарио и ускоро би требало да крене снимање серије. Радни наслов серије је „Учитељ“ и, по свему судећи, тако ће се и звати. Биће ту све детаљно испричано, откриће се вероватно и неки нови детаљи. Радуловићева се за такав корак одлучила како би, поред осталог, охрабрила све девојке које трпе сексуално насиље да то и пријаве. Да ниједна више не доживи оно што је она преживела – открива извор Курира.

Подсетимо, Милена Радуловић је пријавила полицији да је од своје једанаесте године похађала школу глуме „Ствар срца“ у Београду, власника Мирослава Алексића. Како је наводно испричала, у октобру 2012, када је била малолетна, док је похађала групни час, Алексић ју је пољубио без њеног пристанка.

– Како је даље рекла, до маја идуће године на часовима је, користећи као оправдање да је то из педагошких разлога и да се тако изазива искрена реакција за будућу глумицу, Милену додиривао. Такође, како је испричала, у мају, док је имала индивидуални час, Мика ју је натерао да имају однос против њене воље, што је поновио почетком јуна – каже наш извор из истраге и додаје да је млада глумица у јуну 2013. напустила школу глуме и уписала ФДУ.

Све се дешавало у школи

– Једна малолетна Алексићева ученица је наводно испричала истражитељима да од своје 15 године похађа часове глуме и да је у просторијама школе, за време групног часа, Мика позвао да дође у његову канцеларију, где су били сами, а где је коментарисао њен изглед, а затим је додиривао. Како је рекла, то је прво чинио преко одеће, а потом ју је натерао да се скине – каже саговорник упознат са случајем и додаје да је последња жртва сексуално злостављана крајем прошле године.

Пошто су девојке пријавиле случај полицији, пре девет дана је ухапшен Мирослав Алексић. Њему је након саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду, на ком је негирао кривицу, одређен притвор до 30 дана, те је пребачен у притвор Централног затвора.

Проблем друштва

Жене, нисте саме, пријавите насиље!

Млада глумица, која је смогла снаге и да јавно говори о сексуалном злостављању од стране свог учитеља, позвала је и све друге девојке и жене да се јаве надлежним институцијама и пријаве напаснике. – Жене морају да знају да не смеју да трпе! Важно је да жртве знају да могу некога анонимно да пријаве и да та пријава не застарева. Нека се јави било која жртва Мике Алексића у 35 година, колико ово ради. Било која жртва – рекла је Милена Радуловић у исповести за Недељник. Она је за Недељник рекла и да „ово није само њена прича и да је време да говоримо о тој трауми“. – Мене и те храбре девојке је повезала та тешка траума да проговоримо о једном од највећих проблема нашег друштва – сексуалном узнемиравању, злостављању и насиљу над женама. Желим да поручим свим женама да нису саме – истакла је.

Сведочиле у тужилаштву

И Ива Илинчић говорила о злостављању

Истрагу против Алексића води Више тужилаштво у Београду, а већ су почела саслушања оштећених девојака. Прошле недеље своје исказе пред тужиоцем дале су Милена Радуловић и Ива Илинчић, као и још једна девојка. Милена је сведочила пет сати, док је Ива говорила четири сата. По речима њиховог заступника, адвоката Југослава Тинтора, оне су детаљно и прецизно говориле о свему ономе што им се догодило. За разлику од Радуловићеве, која је Алексића пријавила за силовање, Илинчићева је рекла да она није била силована, али да јесте била сексуално узнемиравана. – Ива је, као и Милена, рекла да је први пут злостављана са 17 година. Рекла је да у првом тренутку није веровала у оно што се дешавало јер је Мику гледала као другог оца, али и да је у неком периоду живота кривила себе – подсећа саговорник.

Извор: Екипа Курира