Србија

НАЈАВЉЕНО! Министарство за људска и мањинска права покреће процедуру: ИСТОПОЛНИ БРАКОВИ У СРБИЈИ НА КОРАК ДО ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ?

Циљ свих ових јавних позива је да се „кроз јаван и транспарентан процес изврши избор три организације цивилног друштва чији ће представници бити предложени на именовање за чланство у Радној групи за израду поменутих закона

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог објавило је данас три јавна позива за укључивање ОЦД (организација цивилног друштва) у радне групе за израду „три важна закона“ – Закон о забрани дискриминације, Закон о родној равноправности и Закон о истополним браковима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Циљ свих ових јавних позива је да се „кроз јаван и транспарентан процес изврши избор три организације цивилног друштва чији ће представници бити предложени на именовање за чланство у Радној групи за израду поменутих закона.

Рок за подношење пријава за чланство у радним групама за израду Закона о забрани дискриминације, Закона о родној равноправности и Закона о истополним браковима истиче у понедељак 1. фебруара, у 10 часова, наводи Министарство.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс/ rs.sputniknews.com