Србија

Најновија вест! ДАНАС ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ, МОГУЋЕ ДОНОШЕЊЕ НОВИХ МЕРА! Ево шта нас чека!

У Србији је до сада укупно тестирано 2.399.702, а позитивно је било 359.689 особа. Од почетка пандемије преминуле су 3.582 особе.

У Србији је у последња 24 сата потврђено 1.795 нових случајева коронавируса, а преминуле су још 34 особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Највише новооболелих и даље је у Београду – 618. Сви остали градови имају мање од по 80 новозаражених. У Нишу је регистровано 77 нових случајева, док у Крагујевцу има 76.

Кризни штаб заседа у 10 сати

На седници Кризног штаба која ће бити одржана данас, разматраће се резултати мера које су усвојене уочи Нове године, а могуће је и доношење нових.

Седница ће, како је потврђено Тањугу, бити одржана у 10 часова у Палати Србија

Премијерка Ана Брнабић је јуче после посете здравственим радницима Универзитетске дечје клинике „Тиршова“, најавила да ће се на данашњој седници расправљати о мерама за улазак у земљу као и о мерама за привреду и школе.

„Сутра ћемо усвојити нове мере или донети одлуку о продужењу актуелних мера“, рекла је она.

Министар здравља Златибор Лончар је раније изјавио да ће од епидемиолошке ситуације зависити да ли ће се строже мере на границама за наше грађане који се враћају у земљу а подразумевају обавезан ПЦР тест или десетодневни карантин, продужити и након сутрашњег дана.

Данас истиче важност садашњих мера донетих пре новогодишњих празника, а према њима, између осталог, тржни центри, угоститељски објекти и услуге имају могућност да раде до 20 часова, а продавнице прехрамбене робе до 21 час.

Од данас пријава за имунизацију преко Е-управе

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће грађани од данас моћи да се пријављују на систем преко којег ће моћи да искажу жељу да се вакцинишу.

Тај систем је успостављен у сарадњи са Канцеларијом за информациону технологију и Е-управу.

„Од четвртка ће моћи то да учине и преко контакт центра. Имаће опцију и да кажу да ли желе било којом вакцином која је одобрена да се вакцинишу или желе да се вакцинишу одређеном вакцином, да бисмо у систему могли да планирамо даље потребе и све те бројеве укључимо у план масовне вакцинације“, објаснила је Брнабић.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: РТВ/ Танјуг