Србија

Најновија вест! ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА! Донели су одлуку! Ево шта треба да знате!

Кризни штаб је на данашњој седници једногласно одлучио да нема попуштања мера, пренела је чланица Штаба и министарка Дарија Кисић-Тепавчевић.

Она је рекла да је таква одлука донета на основу сагледавања учесталости обољевања од корона вируса, имајући у виду да су, иако се бележи стабилнија ситуацију, бројке и даље на високом нивоу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Надамо се сви и желимо да бројеви буду мањи и чекамо дан када ће тај број бити нула, али најзад више немамо само пасивну борбу против вируса, сад имамо вакцину и та борба је активна“, рекла је Кисић новинарима.

Упитана за предстојећу утакмицу Лиге Европе, Црвене Звезде – Милан, 18. фебуара, рекла је да, имајући у виду епидемиолошку ситуацију, Кризни штаб није омогућио попуштање било каквих мера, па тако ни могућност утакмице са публиком.

Кисић је рекла и да је до сада вакцинисано више од 415.000 људи, те да да постоји велика заинтересованост грађана за имунизацијом.

Кризни штаб данас је донео и одлуку да се штићеницима геронтолошких центара, који су прошли комплетну вакцинацију омогући посета у контролисаним условима, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Кисић је подсетила да су штићеници и особље у геронтолошким центрима били приоритети у вакцинисању и да је међу штићеницима владала висока заинтересованост.

„Захваљујући вакцинацији и великом одзиву створени су услови за такву одлуку. Око 6.500 штићеника примило је једну дозу вакцине, а негде је спроведена и комплетна вакцинација са две дозе“, објаснила је она.

Кисић-Тепавчевић рекла је да се у неким центрима, у којима има оболелих, чека стабилизација ситуације за спровођење вакцинације.

Она је констатовала да се сада виде резултати одговорног понашања у претходном периоду.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг