Свет

НАСТАЛА ПАНИКА! Касни испорука вакцина, имунизација грађана се одлаже за 2022. годину

Фото: Pixabay.com

МЕЊА се план о вакцинисању у Италији који је започет у пуном ритму, јер се редукује испорука вакцина Фајзер, Модерна а сада и АстраЗенека против које италијански премијер Ђузепе Конте најављује тужбу због кашњења.

Италија се суочава са реалношћу драстичног кашњења доза вакцина тако да ће до јуна бити покривено са вакцинисањем само здравствено особље и становништво преко 80 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

План је био да се до октобра имунизује 70 одсто становништва.

Синоћ је одржан хитан састанак санитарних власти, са министром за Здравље Робертом Сперанца, гувернерима Лација и Венета који су затражили да се купе још две вакцине, руска Спутњик и кинеска и затражи од Европске агенције за медицину ( Ема) да их што пре провери и ауторизује, јер би се тако дошло до већег избора вакцина за куповину и евентуалне надокнаде у кашњењу вакцинисања.

Хитно реаговање више је него неопходно, јер је Италија одлучила сходно и санитарном протоколу да испоштује другу дозу вакцинисања после 21. дана од првог цепива тако ће остати још више невакцинисаних и биће драстичног компромитовању зацртаног плана вакцинисања и имунизације, која се са садашњим кашњењем одлаже за 2022. годину.

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Новости.рс