Спорт

НЕЋЕ МУ БИТИ СВЕЈЕДНО! Надал се обратио директно Ђоковићу, његове речи дигле су на ноге цео тениски свет!

Светски број два, Рафаел Надал, победио је Доминика Тима 2:0 (7:5, 6:4) у егзибиционом мечу у Аделејду. Надал је показао добру форму пред почетак АТП купа и Аустралијан опена. Меч је трајао сат и 25 минута, а навијачи, којих је било око 4.000 могли су да уживају у неким атрактивним потезима.

Надал је после победе имао видан осмех на лицу, а затим је честитао држави Аустралији на свему што је показала у борби са коронавирусом и истакао да је дивно што може да игра пред навијачима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Била је тешка година за цео свет, за нас у Шпанији посебно, били смо јако ударени вирусом, још смо у тешкој ситуацији, Аустралија је фантастичан пример како се пандемија ставља под контролу, честитке за целу земљу – рекао је Надал, који је рекао и да је мотивисан да освоји титулу.
– Последње две недеље су биле сјајне, није идеално бити 14 дана у карантину, али морамо такве ствари да урадимо, треба да захвалимо Јужној Аустралији и Тениској асоцијацији Аустралије за све што су урадили за нас. Дивно је бити овде по први пут у животу у Аделејду и играти пред навијачима, имао сам добру припрему за АО, освојио сам га 2009. мислим да су сви већ заборавили то, али даћу све од себе да то поновим – рекао је Надал.

Бранилац пехара је Новак Ђоковић, који је лане у финалу победио Доминика Тима 3:2. Ђоковић је рекордер Аустралијан опена са чак осам пехара.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс