Србија

НИЈЕ ДОБРО! Вучић се огласио: Тачно је да сам забринут и то не кријем!

Председник Републике Србије Александар Вучић гостује од 11 сати у емисији „Јутро“ на ТВ Прва

Председник Србије Александар Вучић одговара на најважнија питања – Колико ће још вакцина добити Србија и када ће сви грађани који желе моћи да се вакцинишу? Да ли ће се поново кандидовати за председника следеће године и како одговара на предлоге опозиције о изборним условима? Зна ли ко стоји иза његовог прислушкивања?

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вакцине

– Тачно је да сам забринут и то не кријем. Био сам забринут и пре 5,6 месеци када је кренула набавка вакцина. Синоћ и прексиноћ смо имали бесане ноћи. Имали смо бесане ноћи, заједно са премијерком и људима из Владе, имао сам разговоре покушавајући да набавим вакцину. Покушавамо да набавимо још вакцина. Данас је теже набавити вакцину него нуклеарно оружје – рекао је Вучић.

– Очекујемо да данас буде вакцинисано 50. 000 људи. Не постоји ништа важније од заштите здравља људи.

– Србија је у региону убедљиво прва, а у Европи четврта и очекујемо да сутра будемо трећи по броју вакцинисаних грађана. У свету смо девети, а верујем да можемо да будемо пети или шести у наредна два дана – истакао је председник.

– У Хрватској су имали мали број вакцина, Црна Гора нема, БиХ нема, Приштина нема, Македонија нема… Убедљиво смо први у региону по вакцинама и вакцинацији, испред нас ће од чланица ЕУ бити само Малта, ако сутра престигнемо Данску – рекао је Вучић.

Говорећи о цени вакцине, председник Србије је ракао да је директно писао председнику Кине Си Ђи Пингу како би нашој земљи одборио смањење цене имунизоционог средства.

– Оно што ме је посебно разбеснело јесу извештаји о вакцинацији. Поједине западне земље су наручивале вакцине седам пута више него што има становника. Као да су хтели кучиће и мачиће да вакцинишу јер за нас не остаје ништа – видно љут рекао је председник Србије.

– Из Ковакс програма смо добили нула вакцина, а без Ковакса смо обезбедили 1.150.000 вакцина и обезбедићемо још. Покушаћемо да направимо фабрику за производњу вакцина, да видимо може ли Торлак.

– Сви који су примили вакцину добиће ревакцину. Ми смо озбиљна земља – рекао је Вучић одговорајући на питање да ли ће бити довољно вакцина потребних за другу дозу онима који су прву већ примили.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс