Србија

Његова објава је изненадила све! ДР КОН ЖЕЛИ ДА СЕ ШТО ПРЕ РАСПУСТИ КРИЗНИ ШТАБ? Ево о чему се ради!

Др Кон је нагласио да су веома добре вести да се смањује број хоспитализованих особа.

Епидемиолог др Предраг Кон и члан Кризног штаба против епидемије корона вируса који је формиран марта ове године када је ковид-19 ушао у нашу земљу, на свом Фејсбук профилу објавио је стаус у којем свим својим пријатељима честита Нову годину, али и где наводи да има само једну жељу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Једина жеља за 2021. годину… Да се што пре распусти Кризни штаб. Срећна Нова година! – написао је др Кон.

Иначе, епидемиолог је првог дана Нове године истакао да у другој половини можемо да очекујемо да корона буде потиснута са наших простора.

– Ово што сам видео, чини ми се да смо били дисциплиновани. Мислим да ће то бити довољно да нам се не врати и да не крене нагло да нам се пење број заражених. Имамо контакте појединачно и преко група, формалних састанака није било. Бројеви који се смањују указују на то да нема нечега што би нас узнемиравало – рекао је доктор Кон у гостовању на телевизији „Пинк“.

Додао је да су веома добре вести да се смањује број хоспитализованих особа.

– Пред нама је период где треба да имамо оптимизам. Оно што можемо да кажемо, јесте да ћемо протерати вирус са ових наших подручја. Нормално то неће бити сутра, али тамо у другој половини године ће пошаст бити потиснута. Масовна вакцинација је једно од решења. Ту нема много оклевања, држава гарантује за вакцине – објаснио је др Кон.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com