Србија

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР МИКИ АЛЕКСИЋУ: Прети му 15 година робије, осумњичен је за ОСАМ СИЛОВАЊА

Виши суд у Београду одредио је вечерас притвор до 30 дана власнику школе глуме у Београду Мирославу Мики Алексићу (68), осумњиченом за укупно 15 кривичних дела, осам силовања и седам дела полно узнемиравање.

На основу члана 211 Законика о кривичном поступку, по тачкама 2, 3 и 4, одлуком судије за претходни поступак притвор му је одређен да не би утицао на сведоке и оштећене, да не понови кривично дело, као и због узнемирења јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алексићу је одређен притвор због околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дела или ако особите околности указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, саучеснике или прикриваче.

Такође, околности указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело или довршити покушано кривично дело или учинити кривично дело којим прети.

За кривично дело које се Алексићу ставља на терет прописана је казна затвора преко десет година, односно казна затвора преко пет година за кривично дело са елементима насиља или му је пресудом првостепеног суда изречена казна затвора од пет година или тежа казна, а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Осумњиченом Алексићу се ставља на терет извршење 8 кривичних дела силовања из члана 178 став 3 у вези са ставом 1 КЗ и 5 кривичних дела недозвољене полне радње из члана 182 став 3 у вези са ставом 1КЗ у вези са чланом 178 став 1 КЗ и 2 кривична дела из члана 182 став 3 у вези са ставом 1 КЗ у вези с чланом 181 став 2 КЗ.

На ову одлуку судије, Алексић и његов бранилац могу да изјаве жалбу кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Алексић ће бити спроведен у притвор Окружног затвора у Београду.

Он је поподне негирао на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду да је сексуално напаствовао шест ученица глуме у тој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је пријавила полицији.

Извор: Блиц