Србија

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЗАЧУ АУДИЈА: Аутом је усмртио дечака и оца троје деце, а ево колика КАЗНА МУ ПРЕТИ

Деветнаестогодишњи Немања Стаменковић (19) који је 4. јануара изазвао тешку саобраћајну несрећу на Булевару Медијана у Нишу, када су су страдале две особе, саслушан је данас пред Основним јавним тужилаштвом и њему је одређен притвор од 30 дана.

Њему се на терет ставља тешко дело против безбедности јавног саобраћаја за које је запрећена максимална казна од осам година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осумњичени је искористио своје законско право и пред тужилаштвом се бранио ћутањем. Предложили смо одређивање притвора – саопштио је Иван Марковић, портпарол Основног јавног тужилаштва.

Након саслушања код тужиоца, Стаменковић је приведен судији за претходни поступак Основног суда у Нишу, који му је на предлог тужилаштва, одредио притвор до 30 дана.

Како сазнајемо, притвор му је одређен ради спречавања утицаја на сведоке и узнемирења јавности што може утицати на несметано вођење кривичног поступка.

Стаменковић се пред тужилаштвом бранио ћутањем, а како пише Телеграф.рс, све време док је био у суду, је плакао.

Београђанин је кобне ноћи око 20.40 сати возилом „ауди“ београдских таблица, крећући се Булеваром Медијана из правца тржног центра „Стоп Шоп“ услед велике брзине и влажног коловоза, проклизао и прешао на тротоар којим су се у том тренутку кретали дванаестогодишњи Андреј Прекљушај, Дејан Илић стар четрдесетосам година и његов пријатељ Драган Огњановић.

„Ауди“ је најпре ударио малишана који је од силине ударца одбачен преко ограде у двориште нишког водовода, а затим наставио да се креће бочно покосивши Дејана Илића док је Огњановић избегао смрт.

Установљено је да возач „аудија“ није имао алкохола у крви у тренутку несреће.

Немања Стаменковић, иначе Београђанин, у Нишу је боравио код рођака поводом новогодишњих празника.

Извор: Телеграф