Србија

ОСТАО ЈЕ САМ: Адвокати отказали пуномоћје Мики Алексићу оптуженом за силовање и злостављање ученица у школи глуме

Адвокати Немања Јоловић и Зденко Томановић отказали су пуномоћје професору глуме Мирославу Мики Алексићу, који је оптужен за силовање и недозвољене полне радње над ученицама његове школе.

Адвокати су, како сазнајемо, прекинули сарадњу са Алексићем који је ухапшен пре три дана у Београду због конфликта интереса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одбио сам учешће у том предмету због конфликта интереса, јер су и породица осумњиченог и породица једне од оштећених хтели да ме ангажују и да посебно у ситуацији када познајем родитеље неких од оштећених, па чак и једну оштећену, адвокатска етика ме обавезује да не прихватам предмет – објаснио је за „Блиц“ адвокат Зденко Томановић.

Алексића је полицији за силовање пријавила и позната млада глумица Милена Радуловић. У потресној исповести коју је дала за „Блиц“ она је рекла да ју је професор глуме силовао у више наврата када је имала 17 година.

Подсетимо, осумњичени се терети да је у периоду од 2008. до 2020. године, извршио осам кривичних дела Силовања из члана 178 Кривичног закона и 7 кривичних дела Недозвољене полне радње из на штету шест оштећених, од којих су две у време извршења кривичног дела биле малолетне, према осталим остећенима су радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства.

Алексић је на јучерашњем саслушању негирао кривицу и њему је одређен притвор до 30 дана.

Извор: Блиц