Србија

Откривено од чега је умрла судија Управног суда која је данас нађена мртва у свом стану

Била је учесник многих саветовања посвећених правним темама

Судија Управног суда Слађана Бојовић (58) нађена је јуче мртва у свом стану у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њено тело нашла је полиција, након што их је позвала судијина сестра која је дошла да је посети, сазнаје Објектив.

Пошто није отварала врата, она је позвала полицију.

Кад су ушли у стан, нашли су судију Бојовић без знакова живота, а како није било видљивих трагова повреда, претпоставља се да је реч о природној смрти.

Како сазнајемо, судија је боловала дуже време.

Бојовићева је од јануара 2010. била в.д. председника Управног суда. Иза себе је имала сјајну каријеру. Дипломирала је на Правном факултету у Београду са 22 године, са просеком 9.06. Од јануара 2005. била је председник Одељења за управне послове Окружног суда у Београду, а од 1999. је постала судија истог суда.

Судија Бојовић је од 1998. била председник Парничног одељења Првог општинског суда у Београду, а од 1992. је била судија истог суда. Од 1991. је постала секретар Окружног привредног суда у Београду, а пре тога је била виши стручни сарадник тог суда.

Била је испитивач из предмета Управно право у испитном одбору за полагање правосудног испита. Такође је била учесник многих међународних конференција посвећених различитим правним темама и члан радних група за израду Закона о управним споровима и Закона о управном поступку. Учествовала је на многобројним саветовањима.

Аутор: Д. Ћ.

Извор: Објектив.рс