Србија

ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ! Каква су правила за оне који су ушли у Србију пре укидања обавезног ПЦР теста

Фото: јутјуб

Грађани Србије и станци који су ушли у Србију без ПЦР теста, и добили меру -обавезна кућна изолација 10 дана, остају у карантину и после укидања обавезног теста за улазак из пет земаља -Северне Македоније, БиХ, Црне Горе, Албаније и Бугарске, који од јуче није услов за прелазак наше границе, сазнају „Новости“.

У изолацији по уласку у Србију је више хиљада грађана који су до прекјуче прешли нашу границу, а полиција проверава да ли су заиста на адересама које су пријавили и поштују ли меру. Тако је било и јутрос: полицајци у тимовима за контролу мере изолацице по списку оних којима је ова мера изречена, а налази се на у бази е-инспектор и ажурира на сваких четири сата, проверавали поштовање обавезног кућног карантина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Онима које не нађу на адреси становања пише се прекршајна пријава и мораће да плате казну и до 150.000 динара.

Да сви који су ушли у Србији пре него што је за држављане пет околних земаља, и наше повратнике, укинут обавезан ПЦР не старији од 48 сати, за „Новости“ је потврдио Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за санитарни надзор:

– Негативан ПЦР тест или обавезна изолација од 10 дана, остају обавезна мера за све који су у земљу ушли на дан важења одредбе о посебним епидемиолошким условима за улазак у Србију- каже Стаменковић

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Новости