Србија

Ово су сви чекали! Дарија Кисић открила: КАД ДОЂЕМО ДО ОВОГ БРОЈА ВАКЦИНИСАНИХ, ЗАУСТАВИЋЕМО ЕПИДЕМИЈУ!

На данашњој седници Кризног штаба одлучено је да неће бити попуштања мера, а разговарало се о тренутној епидемиолошкој ситуацији, вакцинацији и новом соју короне који је стигао у Србију, а након тога докторка Дарија Кисић Тепавчевић објаснила је колико људи треба да вакцинишемо да бисмо зауставили епидемију

У Србији је до сада вакцинисано 415.000 грађана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Присутна је велика заинтересованост за вакцинацију – рекла је Кисић Тепавчевић.

Према њеним речима, између милион и по и два милиона код нас треба да буде вакцинисано да бисмо имали довољан број људи да засуставимо епидемију.

Епидемиолози већ данима говоре да је епидемиолошка ситуација код нас и даље неповољна. Број заражених у последње време свакодневно бројимо око 1.500 новозаражених, а пре неки дан поново смо догурали и до 2.000. Иако нема већих осцилација у бројкама, нема ни драстичног пада позитивно тестираних.

Кризни штаб је усвојио и препоруку да се вакцинисаним корисницима домова за старе дозволе посете, у строго контролисаним условима, уз поштовање свих мера.

Према поселедњим подацима који су од јуче, у последња 24 сата у Србији на корона вирус тестирано 10.637 је особа, од којих је позитивно 1.592, док је, нажалост 21 особа преминула. На респираторима су према јучерашњем пресеку 162 пацијента.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс