Србија

ПАМТИМО ЈЕ КАО БОБИНУ МАРИЈУ, А УЛОГА НИЈЕ БИЛА НАМЕЊЕНА ЊОЈ: Ова глумица је морала да одбије ЖИКИНУ ДИНАСТИЈУ

На захтев публике снимљено је још осам филмова, иако није било у плану да се снимају наставци

Риалда Кадрић која се прославила у филмовима “Жикина династија”, преминула је синоћ у 57 години. Чувена Марија умрла је у Атини где је у последње време живела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раиалда је остала упамћена по улози Марије у култном филму “Луде године”, а први пут када је заиграла у Жикиној династји имала је само 14 година, и тада је освојила публику љубавном причом са филмским партнером Владимиром Петровићем који је тумачио лик Бобе.

Улога Марије је била намењена Соњи Савић, али она није могла да прихвати због многих обавеза на другим фимовима. На захтев публике снимљено је још осам филмова, иако није било у плану да се снимају наставци. Прва клапа је пала 1977, а последњи 1992.

Риалда је уписала светску књижевност, али одлази за Лондон, удаје се и постаје психотерапеут, док Владимир ради као тонац, данас има маркетиншли агенцију, а препознају га само по гласу.

Драгомир Бојанић Гидра, који је био заштитни лик филма, увек је долазио спреман на сет иако су многи мислили да ће он бити тај који касни. Његов приватни живот је био далеко од очију јавности, па је мало познато да је његова жена била Љиљана Кондић, чувена професорка на чијим су се часовима љубили Наташа и Миша.

Извор: Објектив.рс