Србија

ПИЈАНИ МЛАДИЋ АУТОМОБИЛОМ УСМРТИО ДЕВОЈЧИЦУ (13)! Возио дупло брже од дозвољеног

Нисвет Мујкић (26) из Прњавора признао је данас у бањалучком Окружном суду кривицу за изазивање тешке несреће у којој је погинула Вања Р. (13).

Мујкић је пред судијом за претходно саслушање изјавио да му је жао због свега што је учинио, пише Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оптужени је тако признао да је у октобру прошле године у пијаном стању, возећи дупло брже од дозвољене брзине у центру Прњавора усмртио тринаестогодишњу девојчицу.

Окружни суд у наредном периоду треба заказати рочиште на којем ће се разматрати висина затворске казне Мујкићу.

Тужилац Жељка Фабић најавила је данас да би на том рочишту могла пустити видео снимак тешке несреће, док је адвокат Александар Јокић најавио саслушање оптуженог Мујкића, те подношење захтева за ослобађање од судских трошкова.

Подсећамо, Нисвет Мујкић (25), који је аутомобилом у Прњавору усмртио тринаестогодишњу В. Р. у тренутку несреће био је дрогиран, открива Српскаинфо.

Према нашим информацијама, Мујкић је био позитиван на амфетамин, а код њега је приликом хапшења пронађена дрога.

Ова тешка несрећа десила се у центру Прњавора, када је Мујкић управљајући аутомобилом „голф 4“ усмртио девојчицу док је покушавала прећи улицу на пешачком прелазу.

Том приликом и он и његов сувозач су задобили повреде и били су превезени на Универзитетски клинички центар Републике Српске, али су након указане помоћи пуштени на кућно лечење. Узбро након што је пуштен из болнице, Мујкић је ухапшен због изазивање ове тешке несреће.

– Након што се десила несрећа, Мујкић је алкотестиран и урађен је тест на дроге и показало се да је позитиван на амфетамин. Тада је он и његово возило полиција претресла и пронашла одређену количину марихуане код њега – открива извор Српскаинфо.

Извор: Блиц