Србија

ПОТРЕСНЕ РЕЧИ ТЕТКЕ МАЛОГ АНДРЕЈА КОЈЕГ ЈЕ УСМРТИО ВОЗАЧ АУДИЈА: Како некоме можете дати такав ауто са 19 година

СИНОЋ је у стравичној саобраћајној несрећи у Нишу погинуо дванаестогодишњи дечак Андреј П, чији је нестанак раније те вечери пријавила мајка.

Андреј је погинуо са пролазником Дејаном Илићем кад их је на тротоару „аудијем“ покосио Немања С. (19) из Београда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На месту погибије данас је постављен венац са потресном поруком посвећеном трагично настрадалом дечаку:

– Мом Андреју, сад си међу анђелима где те тата чува. Воли те тетка – пише на венцу остављеном на несту несреће.

Тетка настрадалог Андреја, Зорица Петровић истиче како је у питању дечак одличан ученик, који је пре три године изгубио оца:

– Нема га. Дете које је одлично, које иде на такмичење из математике, које програмира, које је остало без оца пре три године, нема га више. Моја сестра је сада завијена у црно – каже она.

– Како некоме можете дати такав ауто са 19 година, такав ауто, те јачине. Зашто не постоји пратња, ако се ово дешава већ годинама, зашто не постоји пратња заједно са том децом која су положила да неко иде са њима, две три године, да их прати док не науче да возе. Јер ово што се дешава, то је доказ да треба променити нешто – кроз плач закључује тетка малог Андреја.

Грађани Ниша су се окупили вечерас на месту где се догодила ужасна несрећа и пале свеће у знак сећања на настрадалог дечака. Окупљање је замишљено и као својеврсни знак протеста против бахатих возача.

Подсетимо, овај Булевар, иначе, један је од најуређенијих саобраћајница у Нишу јер има по три коловозне траке са обе стране, а тротоар је одвојен и има стазу и за пешаке и за бициклисте. Ширина и добро стање коловоза је управо разлог због којег многи возачи долазе овде да би дали најдужи „гас до даске“ својим четвороточкашима не поштујући ограничење брзине.

Извор: Новости