Србија

ПОЗНАТИ ДОКТОР ПОЛНО ЗЛОСТАВЉАО ВЕЗАНОГ ПАЦИЈЕНТА: Његов ДНК пронађен на…

Основни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против познатог бањалучког доктора Дарка Голића због кривичног дела полно узнемиравање, сазнаје Српскаинфо.

Извор из бањалучког тужилаштва открио је да су резултати истраге потврдили постојање основане сумње да је доктор Голић починио кривично дело извршено над пацијентом М.Ђ. који је у УКЦ Републике Српске лежао након тешке саобраћајне несреће, пише Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вештачењем у Заводу за судску медицину Републике Српске утврђено је да је ДНК осумњиченог Голића пронађен на више узорака и то на пацијенту М.Ђ, затим на постељини оштећеног, његовим наочарама, као и на пеленама за пресвлачење одраслих – открио је извор из тужилаштва.

Бањалучко тужилаштво наводи да на основу свих прикупљених доказа произлази да је 19. јануара прошле године у временском периоду од 19 до 22 часа осумњичени доктор Голић као начелник Клинике за анестезиологију, реуматологију, интензивну медицину и терапију бола УКЦ РС у Бањалуци, као ординирајући доктор пацијента М.Ђ, у циљу задовољавања полних страсти љубио оштећеног у пределу лица у чему је затечен од стране медицинског особља – медицинских сестара и брата Клинике.

Јевто Јанковић, адвокат Дарка Голића, изјавио је за Српскаинфо да се ради о „немогућем случају“.

– То види онај ко прочита оптужницу, јер овај човек (оштећени оп.а.) ништа не зна и све ће зависити од вештака, али од стручног вештака, не нарученог, као што је случај у нашем правосудном систему који је дно дна- навео је Јанковић.

Извор: Блиц