Здравље

ПОЗНАТИ РУСКИ ЛЕКАР ОТКРИО: Ево како можете ојачати имунитет против короне! ДВЕ КОЦКИЦЕ ДНЕВНО СУ ДОВОЉНЕ!

Познати руски оториноларинголог Владимир Зајцев објаснио је какву заштиту читавом телу против вируса, укључујући и ковид-19, пружају поступци очвршћавања грла

„Веома је важно ојачати грло јер се тиме ојачава баријера која спречава улазак бактерија и вируса у тело, укључујући коронавирус“, рекао је Зајцев за радио Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објаснио је да инфекцију одлаже отпорност Пирогов-Валдеров лимфоепителног прстена у грлу, који, између осталог, укључује непчане жлезде, крајнике и тубалне гребене.

Ако је имунитет ткива у овом прстену добар, инфекција ће се у њему брзо уклонити.

Др Зајцев каже да постоји такозвана скандинавска метода ојачавања овог дела тела и да се она показала ефикасном.

„Можесе узети сок од манга, или поморанџе, лимуна, сок од грејпа. Можемо користити свеже исцеђени сок, али и замрзнути. Сипамо сок у калупе за лед и ставимо у замрзивач. Након зога, с времена на време вадимо мале комаде леда и растапамо их у грлу, као пастиле. Цитруси садрже пуно витамина Ц, јачају слузницу, а ледом тренирамо задњи зид ждрела, наше лимфно ткиво“, рекао је др Зајецев.

Према његовим речима, најважније је ову методу примењивате када смо здрави и када нема ни назнаке упале грла, а коцкице залеђеног сока треба да буду мање од коцки леда које се добију када се напуне модлице за лед.

„Ни у ком случају не би требало да растапамо у устима велику количину леда. Коцкица не би требао да буде пречника већег од 3,5 цм и не би требало више од два пута дневно применити ову методу“, објаснио је Владимир Зајцев.

Зимске шетње такође имају одличан ефекат, посебно када удишемо хладан ваздух, а треба да дишемо и кроз нос и на уста.

Др Зајцев наглашава да се било какви поступци очвршћавања грла могу изводити само у одсуству упале било које природе у респираторном тракту. Ове технике нису погодне за труднице и оне који пате од атрофије задњег зида ждрела, у којој је слузница озбиљно исушена.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/РИА/радио спутњик