Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО! Пензионерима по 110 ЕВРА, осталима по 60 ЕВРА! Ово су детаљи!

Свим грађанима Србије који се у мају буду пријавили на телефон, држава ће уплатити 30 евра у мају и 30 евра у новембру, а пензионерима још 50 евра.

Пензионери ће тако добити укупно 110 евра, најавио је синоћ председник Србије Александар Вучић говорећи о новом пакету мера подршке српској привреди и грађанима који ће бити “тежак” 2,5 милијарди евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Директна подршка приватном сектору – идемо на три пута по 50 одсто минималне зараде, од 1. марта, а да од 1. априла буде исплата за предузетнике, за микро, мала и средња преудзећа, постоји дилема за велика предузећа”, додао је Вучић.

Друга мера се, каже, односи на аутопревознике који ће добити по 600 евра по аутобусу.

“Ако неко има 20 аутобуса 600 евра дајемо по аутобусу јер су они најугорженији да бисмо могли да их сачувамо и да бисмо били фер према њима. Желимо да ти људи опстану и да свој капитал сачувају”, навео је председник Вучић.

Трећа је мера за очување ликвидности, односно да се прошили шема, а четврта помоћ свим грађанима.

Мера за очување ликвидности приватног сектора, како је најавио, значи за још 500 милиона евра да се прошири гарантна шема где ће држава да прихвати додатни ризик.

– Ми нисмо у локдауну, идемо са новим пакетом помоћи, очекујете за десет дана, не питајте одакле паре – рекао је Вучић.

Подсетимо, у првом пакету мера помоћи привреди и грађанима, који је донет крајем марта 2020. године, сваки пунолетни грађанин Србије добио је по 100 евра. Држава је за ову меру издвојила око 70 милијарди динара.

 

 

 

 

 

Извор: Објектив.рс